Dames Hollandscheveld bekeren door ten koste van JVZ

Hollandscheveld – Het is een tijdje geleden dat de dames van Hollandscheveld hun beker avontuur zo goed zijn gestart als dit seizoen. Na twee wedstrijden te hebben gewonnen hadden ze nog één horde te nemen om door te stromen  naar de volgende ronde. De tegenstander, JVZ, heeft evenveel punten maar door een beter doelsaldo. Daardoor heeft JVZ voldoende aan een gelijkspel. De ploeg van Henry Strijker moest daarom ook als winnaars van het veld stappen en dat is wat zij uiteindelijk ook hebben gedaan.

De wedstrijd begon, zoals je op voorhand mocht verwachten, met twee ploegen die er vanaf het eerste moment vol voor wilden gaan. Dit leverde ook met zo’n vijf minuten spelen ook voor grote kansen voor beide ploegen. Wel was JVZ met een schot op de paal het dichtsbij het maken van de openingstreffer. Het eerste kwartier ging qua kansen behoorlijk gelijk op, toch was voor je gevoel Hollandscheveld wel iets sterker. Het was daarom ook niet verassend dat Milady van Dalen in de 18e minuut op aangeven van Sabrina van Nuil de 1-0 op het scoreformulier wist te zetten. Daarna kwam Hollandscheveld vaker in kansrijke posities, maar bleef de score nog best een tijdje steken op de 1-0 van Milady. Met neme de keepster van JVZ wist een aantal keer de ploeg nog in de race te houden. Maar in de 32e minuut was daar Sabrina, die met een assist van Ranoe Vos, de score wist te verdubbelen.

Voor JVZ betekende dat ze dus nu twee maal het net moesten zien te vinden om door te bekeren. In de tweede helft zag je ook zeker dat zij vol voor deze kans wilde gaan. In de eerste minuten waren ze ook dichtbij de aansluitingstreffer maar waren het keepster Renske Beekhuis en de lat die de ploeg redding boden. Voor Hollandscheveld was het daarom wel een welkom dat ze in de 55e minuut een penalty meekregen nadat Ranoe in de zestien onderuit werd gehaald. Zo’n kans is Sabrina wel toevertrouwd waardoor de score op 3-0 werd gezet. Het zou uiteindelijk ook nog 4-0 gaan worden. Milady, die de score opende, was ook verantwoordelijk voor de laatste goal van de wedstrijd. Ze wist in de 68e minuut, na een mooie solo, de 4-0 binnen te werken en daarmee de overwinning veilig te stellen. Deze overwinning is een mooie opsteker zo vlak voor de start van de competitie en een mooie prestatie. Hoewel de beker geen prioriteit had voor Hollandscheveld, is het wel een mooie start van het seizoen.  Verslag en foto Remco Bos