Sport

Claudia Pomper al jaren met plezier trainster meiden VV Hoogeveen

HOOGEVEEN – Je ziet ze niet vaak meer. Personen die al 30 jaar actief betrokken zijn als trainster of speelster bij dezelfde club. Wat dat betreft is Claudia Pomper een voorbeeld voor velen. Alle vele jaren zet ze zich als speelsters en trainster in voor de blauwwitte club. Haar hart ligt daarbij vooral bij het vrouwen- en meisjesvoetbal.

“Ik vind het na al die jaren nog steeds ontzettend leuk om te doen. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd en dat maakt dat jezelf ook steeds in ontwikkeling blijft. Voor mij staat verder voorop dat de meiden plezier hebben. Als ze dat niet hebben, kun je ook niet presteren.”
Volgend jaar traint ze de meiden van onder 17. Geen eenvoudige leeftijdsgroep. “Natuurlijk valt het niet altijd mee om te werken met pubers, maar ik red mij er prima mee. Je moet ze vooral het gevoel geven dat ze er toe doen en dat hun mening ook telt. Ik geef ze de ruimte tijdens de trainingen. De eerste 40 minuten deel ik zelf in, maar de laatste 20 minuten mogen ze zelf bepalen wat ze willen doen. Ik neem hun ervaringen uit de wedstrijd ook altijd serieus.”

Kwaliteitsslag

Binnen de jeugdafdeling van Hoogeveen is er een enorme kwaliteitsslag gemaakt. “Dat zie je ook bij ons terug. Wel vind ik het lastig om te beoordelen waar we nu staan. Er worden immers geen wedstrijden gespeeld. Het valt ook niet altijd mee om iedereen gemotiveerd te houden, maar desondanks is de trainingsopkomst nog steeds prima.”
Claudia heeft bij Hoogeveen vele ups & downs meegemaakt binnen het dames- en meisjesvoetbal. “Ik voetbal hier al dertig jaar en heb van alles meegemaakt. Op dit moment zie je dat het vrouwenvoetbal er toe doet binnen de club. Je krijgt echt het gevoel serieus te worden genomen en erbij te horen. Dat is een mooie ontwikkeling. Je ziet dat ook terug in de groei van het meisjesvoetbal. We stimuleren het ook om eens vrijblijvend kennis te komen maken.”

Foto: Gerjo Stegeman 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen