Benutte strafschop helpt tiental FC Assen langs negental SCN

FC Assen won zaterdag zonder te overtuigen met 0-1 van SCN. In een wedstrijd waarin maar liefst drie rode kaarten vielen, bracht een rake strafschop van Jarno Hamming in de eerste helft de beslissing.

Strafschop na slordigheid SCN

Op sportpark Nieuwlande nam SCN het op tegen de nummer drie FC Assen. Gevolgd door een gelijkwaardige openingsfase werd FC Assen na een kwartier spelen in het zadel geholpen door SCN. Een onzuivere pass van Marco Bruinsma op Erwin Smale werd onderschept door Jarno Hamming die het strafschopgebied in snelde en ten val werd gebracht door Smale. De bal ging op de stip waarna Hamming zelf achter de bal ging staan en zuiver raak schoot in de rechterbenedenhoek, 0-1. Ondanks de achterstand liet SCN zich niet van haar stuk brengen en bleef het goed georganiseerd spelen. Via Bryan Marissen (afstandsknal rakelings over) en Dave Slomp (schot van dichtbij naast) kreeg de thuisploeg ook de betere mogelijkheden. SCN leek even later op gelijke hoogte te komen nadat Jeffry Snijder een indraaiende voorzet van Stefan Bruinsma intikte, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Ondanks dat SCN in de eerste helft absoluut niet minder was dan FC Assen, ging de thuisploeg wel met een achterstand de rust in.

Beide ploegen zien rood

De tweede helft begon afwachtend van beide kanten. FC Assen had de voorsprong te pakken en wilde niet te veel risico nemen, terwijl SCN niet al vroeg in de tweede helft in het mes wilde lopen. Na tien minuten spelen kwam de tweede helft vanuit het niets tot ontbranding. Dave Slomp was zijn frustraties bij een duel op de achterlijn niet de baas en trapte onder het oog van arbiter Van der Veen na die terecht de rode kaart trok. Even later moest SCN zelfs verder met negen man. Aanvoerder Rolf Elema probeerde een onzorgvuldige aanname te corrigeren met een sliding. Ondanks dat Elema de bal raakte, achtte Van der Veen het noodzakelijk om Elema zijn tweede gele kaart te tonen waardoor ook hij het veld moest verlaten. Dit was niet de laatste keer dat een speler werd weggestuurd, want ook Leon Kemfers namens FC Assen kreeg rood te zien wegens vermeend natrappen. FC Assen speelde de overtalsituatie in het restant van de wedstrijd slecht uit waardoor SCN in de wedstrijd bleef en kon hopen op ‘dat ene moment’. Dit moment leek er in de slotfase ook nog te komen via Bryan Marissen, maar nadat Stefan Bruinsma de bal met het hoofd verlengde kwam Marissen te kort op de keeper om deze te kunnen passeren. Hierdoor behield FC Assen haar voorsprong en keerde het zonder groots te spelen met drie punten huiswaarts.

Wildervank op bezoek

Na de nederlaag tegen FC Assen en de verrassende zege van SV Mussel op koploper Onstwedder Boys bevindt SCN zich weer in de degradatiezone. Volgende week speelt de ploeg uit Nieuwlande in eigen huis tegen de huidige nummer vier Wildervank.

Door: Marco Bruinsma