Politiek

VVD afdelingen in de 12 Drentse gemeenten willen graag meer vrouwen in de gemeenteraad

Een kwart van de huidige VVD gemeenteraadsleden en commissieleden in Drenthe is vrouw. De partij zou dat aandeel graag verhogen bij de verkiezingen in maart 2022. 

 

VVD Fractievoorzitter in de Provinciale Staten Willemien Meeuwissen, stelt: “Er zijn veel kundige vrouwen in onze provincie met goede ideeën, lef en enthousiasme, die een waardevolle bijdrage zouden kunnen leveren aan de politiek. We willen graag met hen in gesprek om de mogelijkheden te verkennen”.

 

Daarom is de VVD in Drenthe een campagne gestart voor alle 12 gemeenten: ‘vrouwen weten raad’.  Er wordt een informatie avond georganiseerd en vrouwen kunnen zich daarnaast aanmelden voor een kop koffie met een Drentse politica om eens te horen hoe het is om actief te zijn in de politiek, wat er van je gevraagd wordt en hoe je deze bijbaan kunt combineren met je werk en je gezin.

 

Uit onderzoekt blijkt dat vrouwen zichzelf minder snel dan mannen aanmelden voor een nieuwe functie. En dat geldt al helemaal in de politiek. Willemien: “Daarom is het belangrijk dat iedereen in Drenthe eens goed om zich heen kijkt: stimuleer vrouwen om met ons in gesprek te gaan. Dat kan voor hen de drempel net iets lager maken om zich eens te oriënteren.”

 

En zij voegt daar aan toe: “Het is ook vooral heel erg leuk om in de politiek te zitten. Je wereld wordt veel groter, je leert veel mensen kennen en voert interessante gesprekken. En je kunt wat betekenen voor de mensen uit je gemeente. Dat hebben we willen uitstralen in de filmpjes van de vrouwelijke VVD politici op de sociale media. Ik hoop dat de nieuwsgierigheid van vrouwen is gewekt om te onderzoeken of de politiek iets voor hen is.”

 

Thema-avond ‘Vrouwen weten raad’

Woensdag 23 juni, 19:45 uur

Odd Fellowhuis, Hendrik de Ruiterstraat 2, 9401 KT Assen

Aanmelden/Info via vrouwenwetenraad@gmail.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen