Politiek

Verbetering van parkeersigning in Hoogeveen

Hoogeveen- De VVD Hoogeveen verwacht van de gemeente proactieve maatregelen om de uitdagingen aan te pakken waarmee zowel inwoners als bezoekers worden geconfronteerd bij het vinden van geschikte parkeerplaatsen. Het is opgemerkt dat zowel bezoekers als inwoners vaak moeite hebben om geschikte parkeerplekken te vinden, wat resulteert in overvolle gebieden, zoals het Stoekeplein en het Van Echtenplein. Dit terwijl andere parkeerlocaties, zoals het Bilderdijkplein, onderbenut blijven. Deze problemen hebben geleid tot ongemak en frustratie bij degenen die het centrum willen bezoeken, vooral nu de zomerperiode is aangebroken en Hoogeveen meer bezoekers mag ontvangen dan normaal.

Heinri Schonewille, bestuurslid Binnenstad Hoogeveen en eigenaar van Marron en La Brochette zegt: “Hoogeveen moet met haar tijd mee en daar hoort digitalisering bij. De huidige parkeerautomaten zijn hopeloos verouderd en hier valt een mooie koppelkans mee te maken. Dus ja voor digitalisering en ja voor betere signing.”

Een betere parkeersigning kan aanzienlijke voordelen opleveren voor zowel inwoners als bezoekers van Hoogeveen. Door de vindbaarheid van parkeerplekken te verbeteren, zullen mensen sneller en gemakkelijker naar hun gewenste bestemmingen kunnen gaan, wat het centrum van Hoogeveen een levendiger en bruisender karakter zal geven.

Ronald Klok, fractievoorzitter VVD Hoogeveen zegt: “Het is een plicht van de gemeente om het in ieder geval haar eigen inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. Een mooi neveneffect is dat bezoekers hier ook van mee profiteren. We maken hiermee Hoogeveen bruisender, wat goed is voor inwoners, bezoekers en ondernemers! Hoogeveen heeft een geweldig mooie binnenstad en hierdoor kan iedereen deze nog makkelijker vinden.”

In dit verband zijn er een aantal vragen en suggesties naar voren gebracht waarover de VVD Hoogeveen het college bevraagt.

  1. Integratie van Slimme Technologieën in Nieuwe Parkeerautomaten

In 2024 staat er een investering gepland voor nieuwe parkeerautomaten. De gemeente overweegt actief om deze automaten te voorzien van slimme technologieën die de beschikbaarheid van parkeerplekken meten en real-time communiceren met inwoners en bezoekers. Dit beoogt het parkeren te stroomlijnen en de tijd die besteed wordt aan het zoeken naar parkeerplaatsen te verminderen. De gemeente verwelkomt input van het publiek over mogelijke slimme technologieën die in deze automaten kunnen worden geïntegreerd.

  1. Aanpakken van het Verdeelprobleem

De gemeente voert een grondige analyse uit van de huidige parkeersituatie, met speciale aandacht voor het verdeelprobleem. Hoewel de aanschaf van nieuwe parkeerautomaten een stap is naar een oplossing, erkent de gemeente dat dit slechts een gedeeltelijke remedie kan zijn. Men is vastbesloten om een alomvattende en constructieve oplossing te vinden voor het verdeelprobleem.

 

 

  1. Verbeteren van de Zichtbaarheid van Parkeergarage De Kaap en het Bilderdijkplein

Om de zichtbaarheid van parkeergarage De Kaap en het Bilderdijkplein te vergroten, overweegt de gemeente verschillende opties, waaronder betere bewegwijzering, verbeterde informatieverspreiding via de officiële gemeentelijke website en het benutten van relevante digitale platforms. Door de zichtbaarheid van deze parkeerfaciliteiten te verbeteren, kunnen zowel bezoekers als inwoners gemakkelijker toegang krijgen tot beschikbare parkeeropties.

  1. Real-time Updates via Digitale Bewegwijzering op de Ringweg

Om real-time informatie te bieden over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen, overweegt de gemeente digitalisering. Door middel van digitale bewegwijzering op de ringweg kunnen bestuurders duidelijke updates ontvangen over het aantal beschikbare parkeerplaatsen of aanwijzingen naar de dichtstbijzijnde vrije plekken. Dit initiatief beoogt het verkeersverloop te optimaliseren en de tijd die wordt besteed aan het zoeken naar een parkeerplaats te verminderen.

  1. Reguleren van Parkeerbeschikbaarheid met Slagbomen

Hoewel de gemeente de potentiële voordelen van het gebruik van slagbomen voor het reguleren van de parkeerbeschikbaarheid erkent, worden de implicaties zorgvuldig overwogen. De installatie van slagbomen op zoveel mogelijk parkeerlocaties wordt geëvalueerd, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende factoren, zoals verkeersstromen en publieke opinie.

De gemeente Hoogeveen is ervan overtuigd dat een verbetering van de parkeersigning en vindbaarheid aanzienlijk zal bijdragen aan de tevredenheid van inwoners en bezoekers, en daarmee het centrum van Hoogeveen aantrekkelijker zal maken. We kijken uit naar uw reactie en de mogelijke acties die ondernomen zullen worden om dit probleem aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen