Politiek

PvdA-boegbeeld Inge Oosting verlaat Hoogeveense politiek

HOOGEVEEN – Inge Oosting, fractievoorzitter van de PvdA Hoogeveen, stopt per 1 oktober als raadslid. Een nieuwe functie maakt het voor haar onmogelijk nog langer als raadslid actief te zijn. De raad van Hoogeveen verliest daarmee één van haar boegbeelden.

“Ik heb echt wel een paar nachten wakker gelegen”, vertelt Oosting. “Als raadslid kun je veel voor mensen betekenen. Het doet mij nog altijd pijn als ik zie dat niet iedereen gelijke kansen heeft.  Ik ben nu elf jaar raadslid en eigenlijk nog lang niet klaar, maar ontwikkelingen op het werk maken dat ik niet anders kan dan stoppen als raadslid.”

Inge Oosting is gevraagd voor een nieuwe functie bij haar werkgever. Een belangrijke functie die met zich meebrengt dat zij niet langer raadslid kan zijn. “Het was met recht een moeilijke keuze, maar deze kans krijg ik niet nog een keer. Met pijn in het hart stop ik daarom per 1 oktober als raadslid. Ik kijk terug op een periode waarin we als PvdA hebben geknokt voor een eerlijker Hoogeveen en veel hebben bereikt.”

Strijd voor een beter Hoogeveen

De verdiensten van Oosting voor de gemeente Hoogeveen zijn groot. Met een niet aflatende ijver streed zij voor een beter Hoogeveen waarin iedereen meetelt en meedoet. Zij maakte zich onder meer hard voor betere regelingen voor minima, voor betere onderwijshuisvesting, maar ook voor kunstgrasvelden in de dorpen. Oosting verzette zich tegen het miljoenenproject ijsbaan. En nooit deed iemand tevergeefs een beroep op haar.

Oosting stond ook aan de basis van de vorming van het huidige zakencollege. Nadat de gemeentelijke tekorten toenamen en coalitiepartijen rollebollend over straat gingen, was het de PvdA-voorvrouw die aan de noodrem trok. Met haar suggestie voor een zakencollege keerde de rust terug en kon het puinruimen beginnen.

Sociaaldemocraat in hart en nieren

“Erg spijtig dat Inge de raad verlaat”, vertelt Wolter Dekker, voorzitter PvdA Hoogeveen. “Inge is een sociaaldemocraat in hart en nieren. Ze staat midden in onze samenleving en schrijft Solidariteit nog echt met een hoofdletter. Inge wordt gedreven door een sterk gevoel voor rechtvaardigheid.”

“We hebben veel aan haar te danken. En wie kent niet haar tomeloze inzet, de raadsdebatten die ze voerde op het scherpst van de snede en de wijze waarop ze het college het vuur na aan de schenen legde. Natuurlijk respecteren we haar keuze, maar het is een verlies voor de PvdA-fractie en de gemeenteraad in het algemeen. Ze behoort echt tot de buitencategorie in de politiek. Inge kennende, is ze zeker niet verloren voor de PvdA. Daar is ze veel te betrokken voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen