Politiek

Hoogeveense PvdA: sterke kandidaten voor een sterk en sociaal Hoogeveen

HOOGEVEEN – Met een mooie mix van ervaring en jong talent en misschien wel het sociaalste programma sinds jaren is de Hoogeveense PvdA klaar voor de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022. Tijdens een drukbezochte ledenvergadering in Pesse werden de lijst en het programma vastgesteld.

 

De lijst van de Hoogeveense PvdA wordt aangevoerd door Stan van Eck (Pesse). Een lijsttrekker met veel politieke en bestuurlijke ervaring. Van Eck heeft een breed netwerk binnen het domein zorg en gezondheid, ontwikkelt leefstijlprogramma’s en is social media-expert.

De Hoogeveense PvdA heeft veel nieuwe, jonge leden mogen verwelkomen de afgelopen periode. Eén van hen is Saskia Manusama (Hoogeveen), nummer twee op de lijst. Manusama is werkzaam in de culturele sector, heeft ervaring binnen de landelijke PvdA en is hoofdcoördinator verkeersregelaars Maluku Hoogeveen.

Op de derde plek staat Jan Bauer (Hollandscheveld), met zijn 24 jaar is hij de jongste kandidaat op de lijst. Bauer studeert aan het Alfa College en is penningmeester van de Jongerenadviesraad Drenthe. Bauer is een uitstekend debater; in 2020 behoorde tot de tien beste jonge debaters van Nederland.

Veel ervaring

De huidig fractievoorzitter Lisa Charlotte Schonewille (Hoogeveen) staat op plek vier. Ondanks haar jonge leeftijd (29) kan Schonewille, jeugdbeschermer van beroep, bogen op de veel ervaring. Voor nu heeft ze de keus gemaakt iets minder in de spotlights te staan, zodat ze meer tijd aan haar jonge gezin kan besteden.

Nog meer ervaring staat op plaats vijf in de persoon van Wolter Dekker (Hoogeveen). Dekker beschikt over zeer veel politieke ervaring, zowel binnen als buiten de raad. Naast zijn studie Social Work zet hij zich graag in om het nieuwe talent binnen de Hoogeveense PvdA te coachen.

Betere samenleving

Op de zesde plek staat Jan de Goede (Hoogeveen). De Goede is geboren en getogen in Noordscheschut. De docent geschiedenis en staatsinrichting aan het Roelof van Echten College is van jongs af aan geïnteresseerd in politiek en vindt het tijd worden via de gemeentepolitiek een actieve bijdrage te leveren aan een betere samenleving.

Gabe Tamminga (Fluitenberg) vervult een managementfunctie bij een grote, internationaal opererende zuivelcoöperatie. Na een druk leven dat in het teken stond van gezin en carrière vindt de nummer zeven op de lijst het tijd wat terug te doen voor de gemeenschap. Dat wil Tamminga doen via de partij waar hij al ruim twintig jaar lid van is; de PvdA.

Nummer acht op de lijst van de Hoogeveense PvdA is Roelof Kleine (Hollandscheveld), werkzaam bij een leerwerkbedrijf. Kleine wil zich specifiek inzetten voor de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de leefbaarheid in de dorpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen