Politiek

Gemeente zoekt naar huisvesting voor ongeveer 350 arbeidsmigranten

Hoogeveen – Het college van B&W wil beleid maken voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dit beleid is nodig om de huisvesting van arbeidsmigranten in goede banen te kunnen leiden.

De behoefte aan inzet van arbeidsmigranten is groot en neemt verder toe, ook in Hoogeveen. Op dit moment wordt binnen de gemeente gezocht naar huisvesting voor ongeveer 350 personen. Wethouder Jan Zwiers: ‘Als gemeente krijgen we regelmatig verzoeken om huisvesting te realiseren. We hebben nu geen passend instrumentarium om deze verzoeken te beoordelen. Als we beleid vaststellen, kunnen we dit gebruiken als basis om aanvragen te beoordelen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat arbeidsmigranten hun bijdrage kunnen leveren aan onze economie en tegelijk kunnen we hun huisvesting in goede banen leiden.’

De gemeente heeft bureau Companen de opdracht gegeven beleid voor te stellen. Onderdeel van de opdracht is het betrekken van de verschillende stakeholders en de gemeenteraad. Zo kan het bureau werken aan een gedragen voorstel. Het te maken beleid wordt uiteindelijk integraal onderdeel van de op te stellen Woonvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen