Gezondheid

Vanaf 24 september ook testen zonder afspraak

Vanaf vrijdag 24 september kun je voor een coronatest tussen 11.00 – 15.00 uur ook zonder afspraak bij de testlocaties van de GGD Drenthe terecht. Zo maken we het makkelijker om je gelijk te laten testen zodra je klachten krijgt die passen bij corona. Vind je het wel fijn om vooraf een afspraak te plannen? Dat kan nog steeds tussen 9.00 – 17.00 uur.

Je kunt bij GGD Drenthe terecht op vier testlocaties: Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel.

  • Met afspraak: dagelijks 9-17.00 uur
  • Zonder afspraak: dagelijks 11 – 15.00 uur

Liever met een afspraak?
Met een testafspraak weet je zeker dat je op de afgesproken tijd wordt geholpen. Je kunt in principe altijd snel bij ons terecht. Je maakt je afspraak online, via coronatest.nl, of belt met 0800 – 1202.

Wat neem je mee?
Je hoeft alleen een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) en een mondkapje mee te nemen. Op de testlocaties komen mensen die een verhoogd risico hebben gelopen op een besmetting met corona. Vanwege het risico op besmetting is het hier van belang dat we de 1,5 meter in stand houden en blijven verzoeken om mondkapjes te dragen.

Hoe werkt het?
Bij binnenkomst op de testlocatie, geef je aan dat je zonder afspraak bent gekomen. Je wordt dan ter plekke ingepland. Daarna volgt de coronatest. De uitslag is in principe de volgende dag bekend. Je kunt vooraf aangeven hoe je de uitslag wilt ontvangen. Ben je positief getest, dan ontvang je ook altijd een telefoontje via de Bron- en Contactonderzoekers van je GGD.

 

Lees meer over testen op corona via Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen