Gezondheid

NNCZ verdubbelt aantal leerlingplaatsen, werving gestart van 70 leerlingen

De arbeidsmarktproblematiek is in ons deel van het land nu ook volop aan de orde, met als gevolg te weinig instroom van nieuwe medewerkers. De NNCZ heeft besloten om versneld datgene wat nog wel steeds lukt nu volop te gaan benutten. 

Roeli Mossel, bestuurder NNCZ: “De afgelopen tijd bleek bij onze halfjaarlijkse werving van leerlingen dat er nog voldoende belangstelling is voor een leer-werktraject bij ons. We starten daarom vanaf woensdag 15 december met de werving van 70 BBL-leerlingen voor de opleidingen helpende, verzorgende en verpleegkundige.  Deze leerlingen worden in eerste instantie boven de formatie aangesteld. Hiervoor zetten wij eerder opgebouwde financiële reserves in. Een volwaardig inkomen hebben en tegelijkertijd leren, spreekt steeds meer mensen aan.”

Groei van een dergelijk groot aantal leerlingen vraagt uiteraard ook om een evenredige uitbreiding van het aantal begeleidingsuren. Mossel: “Tegelijkertijd starten wij dan ook met de werving van extra werkbegeleiders en praktijkexperts die de leerlingen gaan begeleiden. We verwachten met deze keuze beter voorbereid te zijn op groei van hulpvragen van ouderen en chronisch zieken.”

De vacatures zijn te vinden op www.nncz.nl.

De NNCZ onderzoekt op dit moment ook of er mogelijkheden zijn om jonge, lerende medewerkers te faciliteren bij het vinden van (tijdelijke) huisvesting. Zodra bekend is of hier definitief mogelijkheden voor zijn, volgt verdere berichtgeving. Tijdens de werving wordt ook gepeild hoeveel behoefte hieraan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen