Gezondheid

Nieuwe vaccinatielocatie Hoogeveen in gebruik genomen door GGD

Vandaag is de derde grote vaccinatielocatie in Drenthe in gebruik genomen door GGD Drenthe. 375 inwoners kregen hun vaccinatie in Hoogeveen. Om zo snel mogelijk te vaccineren, maakten sommige huisartsen vrijdag al gebruik van deze locatie aan De Vos van Steenwijklaan 73. Zij vaccineren andere groepen mensen dan de GGD. Inwoners kunnen voor een coronatest als vanouds terecht aan de Parmentierstraat 2 in Hoogeveen.

Het vaccineren vindt plaats in het voormalig kantoorpand op de begane grond. Hier zijn vijf vaccinatiestraten, een grote wachtruimte en de mogelijkheid om zo nodig uit te breiden. De komende weken zet GGD Drenthe hier circa 10.000 tot 18.000 prikken per week. In totaal zijn er door medewerkers van GGD Drenthe vanaf begin januari al circa 80.000 vaccinaties toegediend in Emmen en Assen.

GGD Drenthe vaccineert
Momenteel zijn het de zorgmedewerkers (langdurige zorg) én mobiele thuiswonenden (geboren in of voor 1951) die via de GGD Drenthe een vaccinatie krijgen. Dat gebeurt in Assen (de Haar), Emmen en Hoogeveen, 7 dagen per week tussen 9.00 en 17.00 uur. GGD Drenthe prikt zelf (nog) niet in de avonden. Hiervoor is het wachten op de grotere leveringen van vaccins. Dat wordt landelijk bepaald evenals wie op welk moment een vaccinatie uitnodiging krijgt.

Bezoek aan de vaccinatielocatie
Bezoekers krijgen bij aankomst aanwijzingen van een verkeersregelaar en verwijsborden. Bij binnenkomst vraagt een medewerker om het BSN en verwijst verder. Zowel buiten als binnen is rekening gehouden met minder validen. Eventueel zijn er leenrolstoelen verkrijgbaar.

Meer informatie via www.coronavaccinatie.nl of www.drenthevaccineert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen