Gezondheid

Nieuwe Test- en Vaccinatiecentrum Drenthe vanaf maandag open

Een vaccin tegen het coronavirus helpt om corona te bestrijden in Nederland. Vanaf 8 januari 2021 worden de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen corona. Dit gebeurt met een veilig en goed werkend coronavaccin van BioNTech/Pfizer. Het vaccin is op 21 december door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) goedgekeurd.

Het RIVM en de GGD’en werken hard aan het voorbereiden en inrichten van locaties, zodat zo snel mogelijk gestart kan worden met vaccineren. GGD Drenthe ondersteunt vanaf januari bij het vaccineren van zorgmedewerkers. Dit gebeurt in het nieuwe Test- en Vaccinatiecentrum Drenthe op het terrein van de TT in Assen. Het testen en vaccineren vindt hier op één locatie, maar gescheiden van elkaar plaats. Het centrum opent maandag 4 januari alvast het deel voor testen. Vanaf 18 januari zal er ook gevaccineerd kunne worden. De volgorde waarin mensen gevaccineerd worden, is iets dat landelijk wordt georganiseerd.

Op de site van Rijksoverheid staat: ‘Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Om de meest kwetsbare mensen te beschermen en om de druk op de gezondheidszorg te verlagen, komen deze mensen als eerste in aanmerking voor vaccinatie: bewoners en zorgmedewerkers van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.’

Kom je in aanmerking voor een vaccinatie, dan ontvang je hier automatisch een uitnodiging voor. De zorgmedewerkers ontvangen deze van de zorginstellingen.

Bekijk de site Rijksoverheid.nl via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen