foto: Pixabay
Gezondheid

GGD is gestart met vaccineren van alleroudsten

De vaccinaties voor zorgmedewerkers in Drenthe is in volle gang. Vanaf aankomende maandag start GGD Drenthe met het geven van de tweede vaccinatie, drie weken na de eerste. Daarnaast worden mensen van boven de 85 gevaccineerd. In de loop van deze week krijgen ook 90-plussers een uitnodiging van hun huisartsen. Thuiswonende ouderen tussen 85 en 90 jaar, krijgen een vaccinatie-uitnodiging via het RIVM.

Huisartsen vaccineren 90-plussers 

In Drenthe nodigen huisartsen 90-plussers uit voor een vaccinatie. De huisarts komt bij hen thuis vaccineren. In de uitnodigingsbrief staat duidelijk beschreven wat de 90-plusser moet doen om hiervoor een afspraak te maken.

GGD Drenthe klaar voor de komst van de ouderen

Vanaf donderdag 28 januari starten de vaccinaties van 85 – 90 jarigen bij het Test- en Vaccinatiecentrum bij het TT-circuit in Assen. Hiervoor zijn diverse fysieke aanpassingen gedaan om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor deze ouderen nemen we voldoende tijd bij het zetten van de vaccinatie. Wanneer ze willen kan er een begeleider meekomen. Vanaf half februari is ook de tweede vaccinatielocatie in Emmen operationeel.

Vaccinatie overige inwoners

Bewoners van bijvoorbeeld een zorginstelling, ontvangen hun uitnodiging op de instelling en van de instelling. In de loop van dit jaar zullen steeds meer doelgroepen worden uitgenodigd om het vaccin te laten zetten. Dat gaat stapsgewijs en gefaseerd. De rijksoverheid bepaalt de volgorde en het tempo waarin dit gebeurt. Dat heeft te maken met beschikbaarheid, distributie en werkzaamheid van de verschillende vaccins.

Meer informatie over de keuze en volgorde van vaccinatie staat ook op coronavaccinatie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen