Gezondheid

​Dansen vergeet je niet

Het is bewezen dat bewegen en muziek een positieve invloed hebben op de gezondheid. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of gevoelens wakker maken. 

 In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert de werkgroep Alzheimercafé Hoogeveen  een gezellige dansmiddag. Waar? In de Vlindertuin van de Treantlocatie Weidesteyn. Mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten zijn onder het motto ‘dansen vergeet je niet!’ van harte welkom op woensdagmiddag 18 september vanaf 14.30 uur aan de Dr. G.H. Amshoffweg 4 te Hoogeveen.

Bij het genot van een hapje en een drankje kan iedereen genieten van het dansen. Je mag zelf de dansvloer op, maar alleen luisteren en genieten kan natuurlijk ook!

Opgeven voor deze middag kan tot 14 september met naam en aantal personen bij h.schottert@treant.nl of via 06-20212291. Geef ook aan of je vervoer nodig hebt. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Over Alzheimer

Dementie wordt veroorzaakt door een hersenaandoening. De meeste voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer (70%). Mensen met dementie leven gemiddeld acht jaar met de ziekte. Gedurende het ziekteproces neemt zowel het aantal als de ernst van de klachten toe.

In 2019 lijden ongeveer 270.000 Nederlanders aan dementie. Naar verwachting groeit dat aantal binnen vijf jaar tot 330.000. Het wordt dan niet voor niets ook wel volksziekte nummer één genoemd. Drenthe telt momenteel ruim 9.000 dementiepatiënten, waarvan ongeveer 1.000 in Hoogeveen. Alzheimer (de meest voorkomende vorm van dementie) is niet geneesbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen