Workshop muzikaal jongleren tijdens open dag in de Tamboer

January 28, 2023 13:45 - 17:00

Hoogeveen – Het theatergenre Cirque Nouveau is dit theaterseizoen nieuw in De Tamboer en wordt warm ontvangen door publiek uit de wijde omgeving. Ook volgend seizoen gaat het theater door met ‘het nieuwe circus’. Tijdens de Open Dag op zaterdagmiddag 28 januari kunnen bezoekers hier op een ludieke manier mee kennismaken. Naast alle andere activiteiten zijn er namelijk drie muzikale jongleer demonstraties van Sounds Like Juggling. Een mix van jongleren en muziek. Bedoeld voor kinderen maar iedereen is welkom om te kijken en mee te doen. Deze workshops vinden plaats in de Parkfoyer om 13.45 uur, 14.45 uur en 16.00 uur. De toegang is gratis.

EEN CIRQUE NOUVEAU VOORPROEFJE

Dit voorjaar staan er in De Tamboer twee internationale Cirque Nouveau voorstellingen gepland. Het met vele awards bekroonde Gravity & Other Myths speelt hun show Out of Chaos vol acrobatiek op zaterdag 4 maart. Het Canadese gezelschap Machine de Cirque met zeven circusartiesten van wereldklasse met hun La Galerie op zaterdag 29 april. Sounds Like Juggling speelt in het najaar van 2023 in Hoogeveen hun nieuwste voorstelling Puinbal, maar geeft alvast een voorproefje op de Open Dag tijdens het Nationaal Theaterweekend in De Tamboer op zaterdag 28 januari 2023.

Sounds like Juggling – Puinbal
Het Nederlandse gezelschap Sounds Like Juggling laat in hun nieuwe voorstelling Puinbal muziek en jongleren tot iets nieuws versmelten. Een beleving voor het hele gezin. Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek dóór te jongleren. Een nieuw genre in Nederland. Beats met zelfgebouwde shakerballen en jerrycans, dansen met een berg kartonnen dozen. Het is een betoverende mix van muziek, jongleren en beeldend theater. Met hun jongleergrooves gaan de vier performers van Sounds Like Juggling het leven te lijf. Deze show speelt in het najaar van het nieuwe theaterseizoen in De Tamboer.

Gravity & Other Myths – Out of Chaos
Het Australische gezelschap Gravity & Other Myths rekt de grenzen van het genre circus op tot een maximum. Hun shows zitten vol gooi- en vliegwerk, veel vaart, lef en virtuoze acrobatiek. Met humor laten de acrobaten virtuoze techniek zien. Een originele, ongekunstelde en strak vormgegeven voorstelling, met daarin een bijzondere rol voor de muzikant. Zaterdag 4 maart te zien in De Tamboer.

Machine de Cirque – La Galerie
Adembenemende acrobatiek en verleidelijke livemuziek. Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-instrumentalist je mee naar de buitenste randen van kunst. Het gezelschap wordt geroemd om haar combinatie van livemuziek, theatrale kunst en vindingrijkheid. Zaterdag 29 april op het podium in De Tamboer.

Nationaal Theaterweekend
De Open Dag met een vol en divers programma is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend op 27, 28 en 29 januari. In dit weekend staan ook voorstellingen van Paul de Leeuw, Harm en Roelof, Robin Hood de Musical (8+) en het Peuterfestijn (2+) op het programma. En een extra Previewavond. Uitgebreide informatie op detamboer.nl.

Foto:Willemieke Frank 

 

Geef een antwoord