Vrijwilligers, (alcohol)verslaving en zingeving

Thu 26 September 19:30 - 21:00

Hoogeveen – Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert een bijeenkomst over alcoholverslaving en zingeving in het vrijwilligerswerk op donderdag 26 september om 19.30uur, De Zuiderbreedte, Boekenbergstraat 12 te Hoogeveen.

Tamar Drupsteen is vrijwilligster en heeft zelf gewerkt bij de VNN, de organisatie die zich in zet voor mensen die problemen ondervinden als gevolg van een verslaving op het gebied van alcohol, drugs, tabak, gokken of gamen.

Tijdens dit college legt Tamar de nadruk op de beeldvorming over o.a. alcoholverslaving en biedt ze vrijwilligers handvatten hoe je aansluiting vindt als je iemand met een verslaving in je omgeving signaleert. Maar ook, hoe voorkom je dat je per ongeluk op de stoel van de hulpverlening beland en kun je meewerken aan herstel en zingeving?

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, uw aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Dit kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

Geef een reactie