The Crooked en Hovius plays Jimi Hendrix in café De Lijst

Fri 20 September 21:00 - 23:59

Hoogeveen -Als er één muzikant is die Jimi Hendrix kan vertolken, dan is het wel Marco Hovius. Hovius, die bekend werd met zijn ”Hovius Bluesband” en ook nog een tijdje naast Erwin Nyhoff in The Prodigal Sons speelde, werd landelijk bekend met zijn eigen band 16Down, waarmee hij diverse hits scoorde en alle grote podia en festivals aandeed.

Nu maakt hij een, naar eigen zeggen, ‘erg gevaarlijk’ uitstapje door een eerbetoon aan de grote meester Jimi Hendrix (De invloedrijke Amerikaanse gitarist en singer-songwriter die bekend werd door zijn virtuoze, flamboyante gitaarspel. Hij bracht een revolutie in het gitaarspelen teweeg door het gebruik van nieuwe akkoorden, feedback en vernieuwende opnametechnieken.) uit te voeren in café De Lijst

Hovius Plays Hendix

THE CROOKED

In het voorprogramma treed The Crooked op. ´Vanaf aanvang wordt het gaspedaal volledig ingetrapt en de bandleden laten die niet meer los. De groep beukt door tot het einde en lijkt goed te weten waar ze naar toe willen.´ – 3voor12/Friesland.

Deze vierkoppige Alternatieve rock band brengt je een combinatie van stevige rock songs, die door de overliggende popelementen makkelijk blijven hangen. Verder hoor je af en toe invloeden van funk en blues terug in deze georganiseerde chaos . Je zult invloeden terug horen van onder andere bands als Foo Fighters, Royal Republic, Highly Suspect , Rage Against The Machine en Green Day.
Stevige drums, opzwepende baspartijen worden keihard in je gezicht geblazen en de ene naar de andere vette gitaarrif wordt naar je oren geslingerd. Dit in combinatie met de rauwe zang en de kleurrijke meerstemmigheid, Maakt de sound van The Crooked compleet!

Live zijn ze een genot om naar te kijken en te luisteren. The Crooked is een strakke live band met een hoog energie gehalte. Ieder optreden zetten ze een show neer met veel entertainment en muzikale hoogstandjes! Je blijft niet stil staan bij een show van The Crooked!

Allebeide bands zijn vrijdag 20 september van 21.00 uur te zien in Café De Lijst in Hoogeveen

 

The Crooked

 

Geef een reactie