Mini-theater van De Wijk De Wereld komt naar d’Olde Bieb

April 1, 2023 13:30 - 16:30

HOOGEVEEN – Zaterdag 1 april staat van 13:30 – 16:30 uur het mini-theater van De Wijk De Wereld naast d’Olde Bieb. Dit jaar trekt de Hoogeveense wijk Wolfsbos naar De Tamboer, maar voor dat zover is komt DWDW met haar eigen theater naar de wijk! Het mobiele theater, ontworpen door Janco van Barneveld, brengt muziek, theater en circus in de wijk. Het mini-theater heeft een artiesteningang, een theatercafétje en een podium dat je midden in de wijk buiten uitklapt. Plof neer op de zitzakken of neem plaats op de theaterklapstoel en geniet van wat je gaat zien.

Deze eerste editie in Wolfsbos kunnen toevallige passanten, theaterliefhebbers en nieuwsgierigen zich verwonderen bij Puinbal. Puinbal is een poëtische, muzikale jongleervoorstelling over een wonderlijke diersoort: de mens. Guido van Hout wil hoger, sneller, meer, niks laten vallen en alle ballen in de lucht houden. “We gaan door, door, desnoods tegen de klippen op. We zijn ongelooflijke overlevers en onverbeterlijke volhouders”. Dat belooft een wonderlijke middag te worden met een betoverende mix van muziek, jongleren en beeldend theater. Naast Guido is er deze middag ook muzikaal vermaak. Martijje speelt van 13:30 tot 14:00 uur en zingt voor het eerst het Wijklied van Wolfsbos live voor publiek! De acts zijn gratis te bewonderen. Koffie, thee en limonade staan klaar.

 

Het mini-theater is een initiatief van De Wijk De Wereld. De Wijk De Wereld duikt samen met een club van professionele theatermakers de wijk Wolfsbos in. We staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van ons horen in het theater. Kom op bezoek en maak kennis met Mohammed, Jainy, Sasha, Rahf, Jacob en vele anderen. Samen met de makers van De Wijk De Wereld brengen zij hun verhalen tot leven met dans, theater, film en meer in De Tamboer. De makers van deze editie zijn Sarah van der Meere, Eva van Barneveld, Alex Zomikidane & Tara Salahshor en Roel Tichelaar, onder artistieke leiding van Leonne de Jong. De Wijk De Wereld vindt plaats van 11 t/m 13 mei. Mis het niet! Foto: door Reyer Boxem.

 

Geef een reactie