Lezing Barbizon van het Noorden

January 14, 2020 19:30 - 22:00

Op dinsdagavond 14 januari geeft kunsthistorica Margaret Breukink in de bibliotheek een lezing over de expositie Barbizon van het Noorden in het Drents Museum.

Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur en gemoedelijke bevolking, en trekt daarom jaarlijks veel toeristen. Maar wist je dat dit aantrekkelijke beeld van Drenthe in de negentiende eeuw is ontstaan? Toen ontdekten kunstenaars de noordelijke provincie en legden haar natuur vast op doek. Net als in het Franse Barbizon verzamelden Nederlandse kunstenaars zich in de dorpen Zweeloo, Rolde en Vries om van daaruit te gaan schilderen in de openlucht.

De tentoonstelling Barbizon van het Noorden in het Drents Museum in Assen toont prachtige landschappen van onder meer Israels, Mesdag, Van Gogh, Liebermann en Wiegers, maar ook van hedendaagse kunstenaars.

Kunsthistorica Margaret Breukink vertelt haar publiek er alles over tijdens deze boeiende lezing.

Datum: 14 januari, 19.30 uur

Locatie: Bibliotheek Hoogeveen, Willemskade 27.

Entree: €10, -. Inclusief twee consumpties. Bibliotheekleden: € 9,-. Vraag naar de kortingscode in de bibliotheek of bel met 0528-268131.

Kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de balie van de Tamboer en in de bibliotheek.

Uitgebreide informatie over het programma op www.bibliotheekhoogeveen.nl

Geef een antwoord