Inloopspreekuur stamboomonderzoek

Tue 21 January 14:00 - 15:30

Hollandscheveld – Dit jaar is er in het Anker in Hollandscheveld weer een aantal spreekuren op het gebied van stamboomonderzoek gepland. Marc Fieret uit Emmen zal proberen al uw vragen te beantwoorden.

Deze middagen en avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Men kan vrijblijvend informeren naar de (vervolg) stappen van stamboomonderzoek. De bijeenkomsten zijn gratis. Op 21 januari is er weer een inloopspreekuur. Van 14.00 – 15.30 uur uur (’s middags!)  bent u van harte welkom!
Voor het spreekuur hoeft u zich niet aan te melden.

Cursus stamboomonderzoek
In vier middagen van twee uur vertelt cursusleider Marc Fieret u meer over begrippen in de genealogie, het zoeken in de periode dat gegevens nog niet openbaar waren, de burgerlijke stand en de periode vóór de burgerlijke stand. Zijdelings komen ook andere bronnen aan de orde: rechtspraak, notariaat, kadaster, enz. En natuurlijk wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het zoeken met behulp van de computer. Diezelfde computer die tegenwoordig bijna onmisbaar is om uw gegevens op een goede manier te ordenen. Er is tijdens de middagen voldoende ruimte voor het stellen van vragen en persoonlijke begeleiding. Na het volgen van deze cursus kent u de materie voldoende om zelfstandig uw eigen stamboom of die van een ander uit te zoeken. Vier weken na de laatste cursusmiddag is er vrijblijvend nog één terugkombijeenkomst om te kijken of en in hoeverre u inmiddels gevorderd bent met uw onderzoek en om te horen of u nog vragen heeft.

Cursusdata: 28 januari, 4, 11 en 18 februari. Terugkomdag 24 maart 2020. Kosten € 32,50. Let op: Dit is een middagcursus! Aanvang 13.30 uur. Aanmelden via

ankeraanmeldingen@gmail.com.

Geef een reactie