Drents eenakterfestival “Kört&Goed” op 1 april in Hoogeveen

April 1, 2023 20:00 - 23:00

Streektaalorganisatie Huus van de Taol organiseert voor de vierde keer het Drentstalige eenakterfestival Kört&Goed. Vijf toneelgroepen strijden in theater De Tamboer in Hoogeveen om de hoogste eer. Wie wint het eenakterfestival in 2023? In 2019 was de vorige editie. Toen won toneelvereniging Crescendo uit Gieterveen.

 

Finale Hoogeveen op 1 april

Op zaterdagavond 1 april staan de vijf eenakters op het podium van de Passagezaal van theater De Tamboer in Hoogeveen. Het publiek krijgt toneelstukken te zien die tussen de 15 en 30 minuten lang zijn.

Een deskundige jury ziet de toneelstukken voor het eerst en bepaalt an het einde van de avond welke club de winnaar is van Kört&Goed 2023. In de pauzes zullen de vrouwen van zanggroep Dwarzz uit Emmen optreden.

 

Kaarten kosten € 15,00 en kunnen besteld worden in de webshop van huusvandetaol.nl en op de avond zelf aan de zaal gekocht worden. Aanvang: 20.00 uur.

 

Waarom?
Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents stimuleert met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die de niet-gebruikers waarderen. Op het gebied van het toneel neemt het Drents een prominente plaats in. Veel verenigingen in onze provincie spelen stukken in het Drents. Mensen als Herman van der Aa, Jan Veenstra, Ben ten Velde, Marga Kool, Erik Harteveld en Harm Dijkstra leveren hieraan een grote bijdrage. Het Huus van de Taol geeft het spelen van Drentstalig toneel graag een extra setje in de rug.

Geef een reactie