Laden Evenementen

Voorjaarsconcert in de Marke Hollandscheveld

20 april 2024

Dat aanstaande zaterdag 20 april het voorjaar al even aan de gang is maakt voor de muzikanten van Juliana -De Bazuin niet zoveel uit. Want op die dag houdt de vereniging, bestaande uit een blaasorkest en een slagwerkgroep haar traditionele voorjaarsconcert. En het wordt een groots concert in de plaatselijke sporthal De Marke. Deze locatie biedt qua opstelling van zowel orkest als slagwerkgroep veel mogelijkheden voor een non-stop programma, en bovendien biedt De Marke veel meer plaats aan het publiek. En natuurlijk is het naast alle praktische overwegingen ook gewoon leuk om zo’n evenement in het “eigen dorp” te organiseren.

Aan alle voorbereidingen kan het niet liggen, want er is een aantrekkelijk en afwisselend programma in elkaar gezet. Onder de deskundige leiding van dirigent Klaas IJkema is voor het orkest een gevarieerd repertoire samengesteld met zowel rustige luisternummers als herkenbare popmuziek. Met die lange voorbereiding wil het orkest niets aan het toeval overlaten. Datzelfde kan ook gezegd worden van de repertoirekeuze van de slagwerkgroep onder de leiding van Jurjen Zitman, want ook hier zijn verrassende combinaties die uitsluitend met slagwerkinstrumenten worden gespeeld. Tijdens dit veelzijdige concert is er vanzelfsprekend ook ruimte voor de nieuwe aanwas van de vereniging en veel van de jongste leden treden voor het eerst op voor publiek. En hoewel voor iedereen de spanning in de aanloop naar een optreden toeneemt is het voor de eerste keer voor een volle zaal extra bijzonder.

 

Het Voorjaarsconcert begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur en toegangskaarten zijn bij de ingang van de zaal te verkrijgen.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
april 20
Tijd:
19:00 - 23:00