Laden Evenementen

Muzikale jeugd Drenthe op podium De Tamboer met Symfonica in D

14 april 2024

Hoogeveen – Op zondag 14 april nemen er zo’n 100 muzikale kinderen en jongeren uit Drenthe deel aan ‘Symfonica in D’ in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Samen vormen ze die dag een groot orkest en koor. Om 16.00 uur verzorgen ze een concert voor publiek. Het is de 8e editie van deze jaarlijkse muzikale samenspeeldag in Drenthe. Het thema is ‘The Best of’. Op het programma staat een selectie van de mooiste stukken van de afgelopen jaren. Kaarten voor het concert kosten € 2,50 en zijn te koop via www.detamboer.nl

 

De jonge muzikanten en zangers repeteren een dag lang onder begeleiding van muziekdocenten, orkestdirigent Roeland Robert en koordirigent Minka Zaal. Hoogtepunt van de dag is de grootse afsluiting voor toeschouwers. Het orkest brengt onder meer stukken van Vivaldi, H.P. Keunig en Saint Saëns. Het koor zingt onder andere ‘Zelfs dan’, het lied dat zangeres Martijje in coronatijd speciaal schreef voor ‘Symfonica in D’.

Tijdens deze achtste editie neemt Roeland Robert afscheid. Hij stond aan de wieg van het succesvolle evenement en geeft het stokje door aan dirigent Theo Brouwer.

Kindermuziekweek
‘Symfonica in D’ sluit dit jaar voor het eerst aan bij de landelijke Kindermuziekweek die plaatsvindt van 5 tot en met 14 april. Het doel van deze week is om alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar tien dagen lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. Het orkest en het koor van ‘Symfonica in D’ spelen en zingen samen het Kindermuziekweeklied ‘Energie’.

 

Symfonica in D is een initiatief van zelfstandige muziekdocenten in Drenthe, Stichting Kunst & Cultuur, ICO Partner in Kunst & Cultuur, Facet en CultuurKlik. Mogelijk dankzij financiële steun van de Provincie Drenthe, Gemeente Hoogeveen en Stichting Ru Sevenhuijsen en de inzet van de Rotaryclub Assen.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
april 14
Tijd:
16:00 - 18:00