Laden Evenementen

Doghouse Sam & his Magnatones in café De Lijst

04 februari 2024

Hoogeveen – zondag 4 februari is er blues in café De Lijst.  Deze keer is het de beurt aan de onder andere Belgische formatie Doghouse Sam & his Magnatones. 

De afgelopen tien jaar hebben Doghouse Sam en zijn Magnatones een vrij unieke reputatie opgebouwd in Europa met hun direct herkenbare geluid, dat de goede oude Rhythm’n’Blues-sfeer opnieuw interpreteert. Ze speelden concerten in meer dan 15 verschillende landen en wonnen de Belgian Blues Challenge in 2015. Bovendien behaalden ze de tweede plaats op de European Blues Challenge 2016, waarmee ze hun onverschrokken reputatie consolideerden met een eclectisch geluid dat simpelweg nergens anders te vinden is. !
Doghouse Sam schrijft en zingt met veel hart en enthousiasme liedjes. Dit resulteerde in een aantal geweldige albums die wereldwijd werden uitgebracht en internationaal geweldige recensies kregen. Zijn muziekstijl, doordrenkt van de klanken van de vroege Rhythm’n’Blues, vond een toegewijd publiek en leverde veel positieve pers op. Verder doet Sam er alles aan om iets fris en origineels op tafel te brengen in een scène die niet zo groot is qua veranderingen. “Mijn speelstijl gaat niet over grote arpeggiobewegingen of dat soort dingen. Wat ik waardeer is de meer primitieve/brutale aanpak en probeer sterke nummers te bedenken die direct het hart raken.”: zegt Doghouse Sam, die al sinds zijn 16e in bands zit.
Doghouse Sam omringde zich voor zijn shows met een aantal getalenteerde artiesten. Contrabasvirtuoos Martin Ubaghs is met zijn muziek letterlijk de hele wereld over geweest. Hij ondersteunde veel grote namen als James Intveld, Billy Lee Riley en Gene Summers om er maar een paar te noemen. Op drums is er Franky Gomez die een zeer onderscheidende en creatieve ritmestijl heeft, waardoor hij in 2010 werd verkozen tot “beste drummer van Nederland”. Hij begeleidde grote artiesten als James Harman, Watermelon Slim… Als trio, Doghouse Sam & zijn Magnatones zorgen keer op keer voor een solide show!
Kortom, bij deze jongens draait alles om hart, eerlijkheid en hard werken op het podium.
Het zal moeilijk zijn om te voorkomen dat je tenen tikken.
De Lijst is om 16 uur geopend en de band begint tegen 17 uur.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
februari 4
Tijd:
17:00 - 23:00