Laden Evenementen

Bloei in de Bieb

22 april 2024

Op maandag 22 april, ter ere van de Dag van de Aarde, organiseren we ‘Bloei in de Bieb’. Dit evenement voor jong en oud staat volledig in het teken van het vergroenen van je eigen leefomgeving, zodat jij straks kunt genieten van een groene tuin vol vlinders, vogels en mooie bloemen.

Wilde bloemen

Tijdens “Bloei in de Bieb” kun je deelnemen aan groene activiteiten en educatieve workshops; gezelligheid voor het hele gezin. Hieronder vind je een greep uit het programma:

  • Bee&Bee Bouwen: Kinderen kunnen samen met de Techniekclub en IVN Hoogeveen aan de slag om hun eigen insectenhotel te bouwen, terwijl ze leren over het belang van bijen en insecten voor onze tuinen.
  • Leerzame Presentaties: Klimaatburgemeester Grietje Loof, Jorine van Nifterik van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Judith Duinkerken introduceren inspirerende initiatieven zoals “Heel Drenthe Zoemt – Een groene tuin, wat kun jij doen?” en “Judith’s Jungle Station”, die gericht zijn op het vergroenen van je tuin en leefomgeving.
  • Zadenruilbeurs: Bezoekers kunnen hun bloemenzaadjes ruilen met anderen om zo bij te dragen aan de biodiversiteit in hun eigen tuin.
  • Lekkere hapjes: Proef heerlijke hapjes gemaakt met producten uit eigen tuin terwijl je geniet van de groene sfeer en gezelligheid.

Gratis en voor iedereen

Het evenement is gratis toegankelijk voor jong en oud en vindt plaats in de Bibliotheek Hoogeveen, gelegen aan de Willemskade 27. De middag begint om 15:00 uur met het Bee&Bee Bouwen en duurt tot 17:00 uur. Iedereen is welkom, of je nu lid bent van de bibliotheek of niet!

“Bloei in de Bieb” wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogeveen, klimaatburgemeester Grietje Loof, De Natuur en Milieufederatie Drenthe met het project “Heel Drenthe Zoemt”, het Alfa-College, Spin-off onderwijs van SDG-House, en Judith Duinkerken via IVN.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
april 22
Tijd:
09:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.heeldrenthezoemt.nl/nieuws/bloei-in-de-bieb/

Locatie

Bibliotheek Hoogeveen
Willemskade 27
Hoogeveen, Drenthe 7902 AV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren