Laden Evenementen

Bijzonder Dubbelconcert Hoogeveense Harmonie

25 november 2023 om 20:00 - 23:00

Op zaterdag 25 november staat de Vredehorst in het teken van muziek. Dan organiseren orkestvereniging Hoogeveense Harmonie en het harmonieorkest van Muziekvereniging Jubal uit Dedemsvaart een bijzonder dubbelconcert.

De Hoogeveense Harmonie neemt met regelmaat het initiatief om een orkest uit de buurt uit te nodigen om zo de blaasmuziek te promoten in de stad Hoogeveen.

De Christelijke Muziekvereniging Jubal uit Dedemsvaart bestaat naast het harmonieorkest uit een marching- en showband, twee jeugdorkesten en een twirlgroep. Een actieve vereniging die veel optreedt in binnen- en buitenland. Het orkest staat al enige jaren onder leiding van dirigent Henk Beens uit Wilsum. Zeer regelmatig meet het Dedemsvaartse orkest zich met andere orkesten op festivals en concoursen om zo het niveau te handhaven en te verbeteren.

Er is een zeer gevarieerd programma samengesteld dat zowel voor publiek als musici interessant is. Zo wordt o.a. ten gehore gebracht de Fanfare of the Common Heroes en The Ruin of Staatz.

Na de pauze is het harmonieorkest van de Hoogeveense Harmonie onder leiding van haar dirigent Berjan Morsink aan de beurt.

De Hoogeveense musici hebben al een mooi jaar achter de rug met in maart de promotie naar de hoogste afdeling op het KNMO concours in Zutphen. Nog vers in het geheugen ligt de deelname aan de Europian Music Contest in het Duitse Rastede waar de Harmonie tweede werd van alle concertorkesten en Berjan Morsink beloond met de medaille voor de beste dirigent!

Voor dit dubbelconcert is een bijzondere solist uitgenodigd: Ido Jan Stalman, de solotrompettist van het symfonieorkest Phion. Hij speelt het trompetconcert van Arutiunian met begeleiding van het Hoogeveense orkest.  Verder staat op het programma The Valencian Widow en de Symfonic Suite from Far and Away.

Het concert begint om 20.00 uur in de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32 in Hoogeveen. De zaal is open vanaf 19.30, toegangskaarten a 10,- zijn aan de kassa te verkrijgen, uitsluitend pintbetaling mogelijk. Kinderen van de basisschoolleeftijd hebben gratis entree.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
25 november 2023
Tijd:
20:00 - 23:00