Column

Kantlijn: De selectieve betrouwbaarheid van de VVD

Ik heb een hekel aan schijnheiligheid en oneerlijkheid. Twee eigenschappen die bij de VVD als grondhouding in de genetische code zitten. Wie van u heeft die door Mark Rutte beloofde €1000,00 ooit ontvangen? Een belofte is bij de VVD dus niks waard, zoveel is daarbij wel duidelijk geworden. Tenminste, niet altijd iets waard, want zo gauw het gaat om de grootverdieners in het bedrijfsleven betoont de partij zich ineens heel betrouwbaar.

Door Democranarch 

CDA, PvdA en SP willen het zorgverzekeraars gaan verbieden om winst te maken. Vorig jaar werd een wetsvoorstel daarover al door de Tweede Kamer aangenomen, maar na kritiek uit de Eerste Kamer hebben de drie gesprekspartners het voorstel teruggenomen, herschreven en in juli terug naar de Tweede Kamer gestuurd. Inmiddels is er een brede meerderheid voor het voorstel ontstaan. Op de VVD na, want die partij vindt dat “de belofte aan de verzekeraars stand moet houden.” Klaarblijkelijk zijn verzekeraars veel belangrijker dan kiezers. We wisten dat natuurlijk al lang, maar het is nu gewoon simpel, klip en klaar aangetoond. Gewone mensen hebben helemaal niks bij de partij van Hebben, Halen, Houden te zoeken en er al helemaal niets van te verwachten.
Dat zie je ook met betrekking tot de ziekenhuiszorg.

Van al die mensen die nu woedend zijn op de Treant Zorggroep vanwege het om zeep helpen van de moeder- en kindzorg in Hoogeveen en Stadskanaal moeten met name de VVD-stemmers zich maar eens goed achter de oren krabben. Vermoedelijk hebben ze niet verder gekeken dan hun neus lang en hun portemonnee diep was, toen ze het hokje bij (een van de vriendjes van) Mark Rutte rood maakten.
Het door mij als landverraad aangemerkte afschaffen van de dividendbelasting laat ik maar even voor wat het is. Met CDA, D66 en ChristenUnie als collaborateurs, heeft Rutte daarmee zijn pensioenvoorziening veilig gesteld, maar dat is een ander onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen