10 juni Drentse Fietsers en de Fietsvakantie Inspiratiedag

Op 10 juni a.s. organiseren !pet boekverkopers en Drentse Fietsers de Fietsvakantie Inspiratiedag. Een nieuw initiatief! Wat is de Fietsvakantie Inspiratiedag? Een informatieve dag voor de beginnende én ervaren vakantiefietser. Maar ook voor wie gewoon nieuwsgierig is naar die mensen die bepakt en bezakt op hun fiets door Nederland, Europa of over de hele wereld trekken.

Er zijn lezingen van ervaren vakantiefietsers en een aantal lokale bedrijven zijn aanwezig om te adviseren over de beste materialen. De Fietsvakantie Inspiratiedag vindt plaats bij !pet boekverkopers, Hoofdstraat 124 in Hoogeveen, van 10.00 -16.00 uur. De toegang is gratis. Waarom deze dag? Een meerdaagse fietstrektocht is dankzij de e-bike tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Bergop of langere afstanden fietsen vergt nu minder inspanning. Het fietsen van meerdaagse tochten, de langeafstandroutes, wordt dan ook steeds populairder. In de fietstassen allen het hoognodige. Opstappen en genieten van de vrijheid, de rust en het onbekende. En heel vaak: niet weten waar je ’s avonds zal overnachten. Op deze dag willen we (nieuwe) vakantiefietsers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met fietsvakanties. Inspirerende verhalen! Ervaren fietsers vertellen over hun belevenissen en ervaringen en geven lezingen. Over fietsen in Nederland en (soms) ver weg in het buitenland. Allemaal komen ze uit Hoogeveen en omgeving. Marica van der Meer komt uit Friesland. We zijn heel blij met haar komst. Ze schreef meerdere boeken over haar wereldreizen en ook reisgidsen en is een veelgevraagde spreker. De fietsers zijn de hele dag aanwezig op de markt waar ze alle vragen kunnen beantwoorden. Vragen die vakantiefietsers nu eenmaal altijd krijgen wanneer ze onderweg zijn. “Waarom is een fietsvakantie zo leuk? Hoe plan je een route, kies je de juiste fiets? Wat zijn mooie langeafstandsroutes voor beginners? Waarom kampeert de een wel en de ander juist niet? Welke tent is geschikt? Wat neem je mee? En wat vooral níet? Hoe krijg je alles mee in die paar fietstassen? Heb je een routeboekje nodig of heb je aan je mobiel genoeg?” Natuurlijk nemen ze ook allemaal hun fietsen mee, bepakt en bezakt.

Lezingen: Wemmy van Loobergen – Fietskamperen Anouk Vos – Hoe organiseer je een fietsvakantie? Ook met kinderen/ Fietsen in Zambia enMalawi en wat komt daar bij kijken Henk Nijstad – Op een opa-fiets door Europa en op trektocht door Thailand Erik en Hetty Luppes – Fietsen in Noord-Nederland via Rondje Drenthe, Rondje Groningen en Rondje Friesland Marica van der Meer – Dwaalspoor. Een vrouw op haar fiets, alleen de wereld rond.