Amusement

Opening expositie Vlieg zwaluw, vlieg! tijdens Kunstwark in ’t Park

Hoogeveen – Op zaterdag 4 september om 12.30 uur vindt de onthulling van de mobile en de expositie Vlieg zwaluw, vlieg! plaats. De mobile bestaat uit allemaal zwaluwen en de expositie uit verhalen en tekeningen van kinderen en senioren uit Hoogeveen.

De presentatie vindt plaats tijdens het evenement Kunstwark in ’t Park.
De senioren en de kinderen die aan het project hebben deelgenomen zullen elkaar zaterdag voor het eerst ontmoeten en verhalen en ervaringen delen.

 

Achtergrondinformatie
In het voorjaar is kunstenaar Judith Schmidt, in opdracht van Stichting Kunst & Cultuur (K&C) en Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW), gestart met het project “Vlieg zwaluw, vlieg!”. Uitgangspunt van dit project was om de creativiteit van – met name thuis gekluisterde – senioren te stimuleren en deze te verbinden met de creativiteit van kinderen. De zwaluwen staan hierbij symbool voor een nieuw begin en zijn een teken van hoop en geluk in coronatijd. Uiteindelijk zijn er door senioren en kinderen bijna honderd houten zwaluwen beschilderd.

 

Aan het project hebben 32 senioren deelgenomen. Zij hebben, mede dankzij SSW, een werkpakket thuis gekregen om aan de slag te gaan en de achterkant van de houten zwaluwen te beschilderen. De vogels waren toen al aan één kant beschilderd door de kinderen van groep 6 en 7 van basisschool De Carroussel. Alle deelnemers hebben ook een eigen zwaluw gekregen om in te kleuren. Al deze zwaluwen zijn door Judith Schmidt in een mobile bijeen gebracht.

Naast het beschilderen van de zwaluwen kregen alle deelnemers de vraag een verhaal, een tekening of gedicht te maken over de herinnering aan de zwaluw.

Adres: NNCZ Jannes Van Der Sleedenhuis, Wolfsbos, Valkenlaan 5, Hoogeveen

Aanvang onthulling: 12.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen