Amusement

Line up Irish en blues festival compleet

Hoogeveen – De laatste acts voor het Irish Festival op 19 november en Bluesfestival Hoogeveen op 20 november in Theater De Tamboer zijn bevestigd. Maċa en Chris Leonard maken het affiche van het Irish Festival compleet. Voor Bluesfestival Hoogeveen zijn Barrelhouse, Rob Tognoni, Fossen & Toussaint, Emily H. en Little Steve & the Big Beat bevestigd. Voor beide festivals zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar via www.detamboer.nl.    

 

Line up Irish Festival

De drie zussen Saoirse, Naoise en Ciara Carty delen een enorme passie voor Ierse cultuur en vormen samen Maċa. Ze steken traditionele Ierse muziek met folk in een eigentijds jasje. Daarvoor gebruiken ze traditionele instrumenten zoals de viool, bodhrán, fluit en percussie.

In 2018 wonnen de dames Ireland’s Most Talented Family: “These girls are gifted and have a zest for the music. In short, They Rock! I can see them being the next Corrs”. Op hun recente debuutalbum SPIRAL staan 10 originele songs, gecomposeerd door de zussen zelf. Hun single Call on you werd lovend ontvangen. Maak op het Irish Festival kennis met de nieuwe generatie Ierse headliners!

 

De Ierse Chris Leonard – zoon van Paddy Leonard, van publieksfavoriet Dubh Linn – werd een bekende naam in de muziekwereld op zijn 22e. Hij werd razendpopulair dankzij zijn deelname aan X-factor met The Stereo Kicks. Via zijn vader kwam hij al op jonge leeftijd in aanraking met bands als The Fureys, Barney McKenna en The Dubliners. De singer-songwriter speelt een mix van Ierse songs, country en indie. Zijn muziek is wel eens omschreven als “Ed Sheeran meets The Saw Doctors”.

 

Line up Bluesfestival Hoogeveen

Spelen is wat Barrelhouse het liefste doet, zeker na de afgelopen 1,5 jaar. Speciaal voor het Bluesfestival speelt de band een akoestische en een elektrische set. Dat wordt vol uithalen met uitbundige swing, fijn hamerende piano en vonkende gitaren, maar ook kleine, intieme blues. Barrelhouse ontdekte de afgelopen jaren de kracht van akoestische songs, waarbij de teksten een grotere rol spelen. De essentie van blues? Een stem en gitaar. Of het nu elektrisch of akoestisch is, Tineke Schoemaker zingt altijd met grote vanzelfsprekendheid. Vurige blues, fel getimed of ontroerend klein, zacht en hees.

 

De Australische Rob Tognoni is één van de meest virtuose bluesrock-gitaristen van de wereld. Al meer dan 35 jaar lang speelt hij wereldwijd op allerlei podia. Hij opende al voor grootheden als Roy Buchana, Stevie Ray Vaughan’s mentor Lonnie Mack, Joe Wals (the Eagles) en stond op het podium met Peter Green, Sting, ZZ Top en Bo Diddley. Zijn stijl is energiek, inventief en explosief. Hij vermengt blues, bluesrock en classic rock tot een unieke sound.

 

Eind 2012 ontmoetten Robbert Fossen en Thomas Toussaint elkaar in een jazzclub. Twee jaar later stonden ze als het Chicaco Blues Duo op het podium. Zanger-gitarist Fossen en zanger-harmonicaspeler Toussaint vormen een ijzersterk duo, dat met veel diepgang klassieke Chicago Blues ten gehore brengt. Niet voor niets hebben beide mannen awards op zak: doeltreffend gitaarspel, ongekende zang, een steady kickdrum en verduiveld harmonicaspel: dit duo heeft het.

 

“Blues is nothing but a good man feelin’ bad”. Nou, de blues is nog wel meer en zeker niet alleen voor mannen. Emily H. is pas 20 jaar jong, overduidelijk geen man en vol leven, energie en vreugde. Ze is ’talk of the town’ in Amersfoort en een veelgevraagd zangeres en songwriter bij de Wisseloord studio’s. Als dochter van supermuzikant Tony Hilbers werd haar talent al op jonge leeftijd ontdekt. Maar uiteindelijk draait het allemaal om haar stem! Met geweldige dictie, emotie en charisma brengt Emily haar songs op overtuigende wijze.

 

Met vurig gitaarspel, een solide ritmesectie en sterke vocals speelt Little Steve & the Big Beat een heerlijke, energieke rhythm & blues. De band is trouw aan bluestradities, maar voegt daar een unieke, eigen stem aan toe. In 2015 werden ze genomineerd voor Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer tijdens de Dutch Blues Awards 2015. In 2016 brachten de mannen hun debuut Another Man uit. Little Steve & the Big Beat is een graag geziene gast op vele festivals en podia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen