Amusement

Jubileumeditie Oktober Kindermaand Hoogeveen

Drenthe biedt in oktober meer dan 280 gratis activiteiten voor kinderen. Onder de titel Oktober Kindermaand kunnen kinderen tot 13 jaar deelnemen aan culturele workshops, speurtochten, rondleidingen en activiteiten in de natuur en bibliotheken. Alle activiteiten zijn gebundeld in een programmaboekje dat met het twintigjarig jubileumboekje is verspreid onder alle kinderen op de basisscholen in Drenthe.

In de gemeente Hoogeveen kunnen kinderen deelnemen aan een bont programma van zeven organisaties.

 

Programma Hoogeveen
Bij Scala Centrum voor de kunsten leren kinderen vloggen van de medewerkers van Young TV. Ook kan bij Scala een musicalworkshop worden gevolgd en een eigen muziekinstrument worden gemaakt.

De jaarlijkse Jeugdtheaterdag in De Tamboer vindt op 31 oktober plaats. Kinderen kunnen behalve voorstellingen bezoeken ook deelnemen aan allerlei workshops.

 

Nachtdieren

Opnieuw heeft IVN Hoogeveen een programma samengesteld rond de Nacht van de Nacht waarin aandacht wordt gevraagd voor de lichtvervuiling in Nederland. Dit jaar kunnen kinderen mee op zoektocht naar de nachtdieren in Hoogeveen.

Het Drents Symfonie Orkest speelt op 31 oktober het sprookje De gelaarsde Kat en in de Ontdekhoek van de bibliotheek kunnen meer dan 25 proefjes worden gedaan, waaronder bootjes laten varen en geurende zeepjes maken. Bij Tourist Info is de hele maand de zoektocht naar het geheime ingrediënt van de Hoogeveense pannenkoek verkrijgbaar.

 

Oktober Kindermaand bestaat dit jaar twintig jaar. Dit wordt gevierd met een jubileumboekje waarin de organisatie laat zien hoe bijzonder Drenthe is en welke Drentse activiteiten toch mimimaal op iemands bucketlist moeten staan. Het boekje stimuleert de kinderen om ook na oktober op culturele ontdekkingstocht door de provincie te gaan. Meer informatie is te vinden op de website kindermaand.nl en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen