Amusement

Hoogeveen viert bruisend feest met Vriendenfestival in De Tamboer

Met een geweldig feest viert de Vereniging De Vrienden van De Tamboer dit jaar het 35-jarig bestaan. De verjaardag was eigenlijk vorig jaar, maar door Corona kon dat toen niet worden gevierd. Het wordt een echt Hoogeveens muziekfestival, want alle optredens zijn door Hoogeveners of uit Hoogeveen afkomstige artiesten. Het spetterende festival is op vrijdag 27 augustus vanaf 20.00 uur in De Tamboer in Hoogeveen. Entree is 7,50 euro en voor dat geld kan iedereen zich ook nog eens gratis aanmelden voor het lidmaatschap van de vereniging tot april volgend jaar. Huidige leden krijgen natuurlijk flinke korting.

 

Bezoekers worden getrakteerd op optredens van de legendarische band No Name uit Hollandscheveld, De Hoogeveense Ilse de Lange Erikah en de band die jaren lang alle Koninginnedagen opluisterde en de naam had van dè coverband van Nederland: Balance!

 

De artiesten hebben enthousiast gereageerd op het plan en zijn blij voor het Hoogeveense thuispubliek te kunnen optreden. No Name is officieel al jaren gestopt, maar voorman en drummer Bertus ten Caat heeft voor deze gelegenheid de band weer bij elkaar geroepen. Balance heeft het altijd druk, maar maakte graag tijd voor dit festival. En voor Erikah is het een ‘homecoming en back to the roots’.

 

Het spetterende feest (want dat wordt het met deze line up) wordt gehouden in nauwe samenwerking met De Tamboer. Het cultureel centrum stelt daarvoor de tuin van De Tamboer beschikbaar en bij slecht weer wordt uitgeweken naar de grote zaal. Omdat grote drukte wordt verwacht is reserveren nodig om teleurstelling te voorkomen. Dat kan via de website van De Tamboer.

 

Het Vriendenfestival wordt gepresenteerd door de anchorlady van RTV Drenthe Karin Mulder. De Hoogeveense is niet alleen topsport-presentator, maar ook jurylid in het comité dat jaarlijks de Hoogevener van het Jaar kiest. En de opening is in handen van de Hoogeveense cultuurwethouder Janita Tabak die geen moment aarzelde toen ze gevraagd werd. ‘Zeg maar wat ik moet doen’, zei ze.

 

Het festival wordt in beeld gebracht door fotograaf Roelof Jonker (onder meer oud ’hof-fotograaf’ van het hardloopevenement de Cascaderun). De foto’s die hij ‘s avonds maakt zijn later te zien op de website van De Vrienden (www.vriendenvandetamboer.nl en natuurlijk gratis te downloaden.

 

De dag 27 augustus is geen toeval. Het laatste weekend van augustus is landelijk het openingsweekend van het theaterseizoen en in Hoogeveen wordt zaterdag 28 augustus het altijd drukbezochte U!TdagenD gehouden. Dit jaar met meer acts dan anders om even de nare Coronatijd te vergeten.

 

Zoals gemeld is het feest ter ere van het 35-jarig bestaan van De Vrienden van De Tamboer. Deze vereniging telt rond de 900 leden en is actief op cultureel gebied in Hoogeveen. Vaak opereren De Vrienden wat op de achtergrond, maar door de financiële steun van De Vrienden is het mogelijk voorstellingen te zien die anders niet in Hoogeveen te zien zouden zijn. Leden krijgen korting op sommige voorstellingen en mogen enkele keren per jaar gratis naar een geselecteerde voorstelling. Dat alles natuurlijk in het Hoogeveense thuistheater De Tamboer. Ook worden lezingen en excursies gehouden. De Vrienden steunen financieel en met vrijwilligers ook elk jaar U!TdagenD en de Jeugdtheaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen