Amusement

De tamboer en Het Podium schreeuwen het van de daken: Het wordt mooier dan ooit. Start kaartverkoop Guido Weijers

Hoogeveen – In heel Nederland schreeuwen artiesten, gezelschappen en medewerkers van theaters, poppodia, musea en culturele instellingen het om 20.00 uur van de daken: “we zijn weer open. Mooier dan ooit!” Ook in Hoogeveen doen medewerkers van De Tamboer en Het Podium hun publiek vanaf het 26 meter hoge dak van het theater een belofte: het culturele seizoen wordt Mooier Dan Ooit. Dat wordt meteen gevierd met de bevestiging van een nieuwe voorstelling: vanaf 20.00 uur start de kaartverkoop van de openlucht comedytour Buiten spelen (zonder jas) van Guido Weijers, Ruud Smulders en Andries Tunru. In juli organiseren De Tamboer en Het Podium samen een maand lang tuinconcerten, onder andere van Def Americans, Van Dik Hout, Frank Boeijen en Massada. Ook staan er twee kindervoorstellingen op het programma: Dikkie Dik en de taart op 27 juni en Wie heeft de vijver leeggehaald? op 11 juli. Verder kondigt De Tamboer aan dat de kaartverkoop van het theaterprogramma start op vrijdag 27 augustus. Op zaterdag 28 augustus vindt de start van het culturele seizoen plaats met U!TdagenD Hoogeveen. Bekijk via de websites of sociale media-kanalen van De Tamboer en Het Podium hoe het personeel om 20.00 uur het dak van de toneeltoren beklimt.

 

“We staan te trappelen om publiek te verwelkomen!”

Directeur Pieter-Bas Rebers van De Tamboer en Het Podium is ontzettend blij dat alles weer losbarst. “We staan te trappelen om publiek te verwelkomen. Het afgelopen jaar waren onze gebouwen zo vaak stil en leeg. Ik kijk gewoon weer uit naar het geluid van applaus en gelach. Mensen lekker zien genieten en ontspannen. We hebben vorig jaar met een reeks tuinconcerten en voorstellingen in onze coronaproof Tamboer-lounge al bewezen dat theaterbezoek volledig veilig en verantwoord is. We kunnen ons publiek veilig het theater door leiden, waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. Op dit moment zijn we nog wel aan een maximum aantal bezoekers gebonden, maar hopelijk wordt dat aantal snel versoepeld. Dan kunnen we na de zomer ook weer meer reguliere theatervoorstellingen en concerten aanbieden. Daar snakken zowel de artiesten en gezelschappen als het publiek naar.”

 

Hoewel de reguliere theaterprogrammering pas na de zomer op gang komt, staan er op korte termijn allerlei activiteiten op het programma in De Tamboer. In mei deed de Tamboerzaal ruim twee weken dienst als repetitieruimte voor de Johan Willem Friso-kapel. Van 28 juni tot 7 juli voeren achtstegroepers van basisscholen uit de gemeente Hoogeveen hun eindmusicals uit vanuit de Tamboerzaal. Op 27 juni is er een gezellige, muzikale kindervoorstelling in de tuin: Dikkie Dik en de taart. Op vrijdag 2 juli start de reeks tuinconcerten, georganiseerd door Het Podium en De Tamboer. Ook Scala Centrum voor de Kunsten voert tuinconcerten uit, met Scala Musical Entertainment Groep, Scala Big Band en Scala Basement Bigband.

“Er zijn dus nog volop activiteiten voor de zomer. De reeks tuinconcerten was vorig jaar volledig uitverkocht en vroeg daarom om een vervolg. We hebben weer een mooi programma samen kunnen stellen en ook dit keer loopt de kaartverkoop razend snel. Het publiek heeft er net zoveel zin in als wij,” lacht Rebers.

 

Kaartverkoop theaterprogramma start 27 augustus

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen start pas na de zomer. “Een bewuste keuze,” legt Pieter-Bas Rebers uit. “We hebben vorig jaar geleerd dat het coronavirus grillig en onvoorspelbaar is. Er zijn voorstellingen die we al vier of vijf keer hebben moeten verplaatsen vanwege corona. Dat is frustrerend, zowel voor de artiest als het publiek. Daarom zijn we voorzichtig. Hoewel sommige theaters al meteen hun programma voor het hele jaar bekend maken, programmeren wij op kortere termijn. We zullen daarom op 27 augustus eerst de voorstellingen van oktober en november bekend maken.”

Rebers hoopt hiermee in te kunnen spelen op de actualiteit. “We weten gewoon nog te weinig van de rest van het jaar om daar nu al keuzes in te kunnen maken. Hoeveel mensen mogen er op dat moment bij elkaar komen? Welke regels zijn er verbonden aan cultuurbezoek? Het is allemaal nog koffiedik kijken op dit moment,” vindt Rebers. “Door niet te ver vooruit te kijken geven we onszelf de ruimte om snel om te schakelen wanneer er weer meer mogelijk is. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk op vollere zalen in het najaar, waarbij de veiligheid van artiesten en publiek voorop staat.”

 

Buiten spelen met Guido Weijers

Op zaterdag 21 augustus brengt Guido Weijers samen met Ruud Smulders en Andries Tunru een heerlijke zomeravond vol messcherpe stand-up, pijlsnelle improvisatie en hilarische grappen naar Hoogeveen. Het onwaarschijnlijke gelegenheidstrio zorgt in Buiten spelen (zonder jas) voor een lekkere comedy-cocktail vol humor. Gewoon live, in de openlucht van het theater. De kaartverkoop start vandaag om 20.00 uur via detamboer.nl.

 

Mooier dan ooit

De Tamboer en Het Podium sluiten met hun boodschap vanaf het dak aan op de landelijke campagne, die bedoeld is ter ondersteuning van de podiumkunstensector en is geïnitieerd door het Nationaal Theaterfonds. Mooier dan ooit vormt de grootste landelijke culturele campagne ooit die gezamenlijk door honderden theaters, poppodia, musea, gezelschappen, artiesten en culturele instellingen wordt gedragen.

 

Vorige week lanceerde de Mooier dan ooit gelegenheidsband al de single Mooier dan ooit, die speciaal door Claudia de Breij werd geschreven. Het lied werd vertolkt door Tineke Schouten, Nyassa Alberta uit TINA – De Tina Turner musical, contrabassist Dominic Seldis, zanger/multi-instrumentalist Diederick Ensink en muzikanten van de philharmonie zuidnederland. De bijbehorende videoclip werd opgenomen in de prachtige zalen van museum Naturalis in Leiden

Foto: Ostenta Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen