Amusement

Dag van de Stilte op 31 oktober 2021

RUINEN-ECHTEN – De Dag van de Stilte valt elk jaar op de dag dat de zomertijd eindigt. Zomaar een uurtje extra! Om stil te staan bij de broodnodige rust misschien? In een wereld waarin stilte een schaars goed lijkt te worden neemt de organisatie van de Dag van de Stilte het voortouw om diverse activiteiten rondom het thema Stilte in het spotlicht te zetten.

 

In Drenthe worden diverse activiteiten georganiseerd, van stiltewandelingen tot creatieve workshops. Het actuele overzicht staat op www.dagvandestilte.nl.

Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld de Mind-Walk natuurwandelingen in Boswachterij Ruinen-Echten, waarbij invloeden uit onder andere forest bathing, mindfulness en yoga samenkomen. Geen volledige stiltewandelingen, maar juist door de aangereikte oefeningen werk je toe naar meer balans, rust en kalmte.

Wil je lekker wandelen? Je fitter en energieker voelen? Ontspannen en genieten van de natuur? Minder stress ervaren waardoor je stemming verbeterd en je een goed gevoel krijgt? Kies dan voor Mind-Walk® waarbij invloeden uit forest bathing, mindfulness en yoga samenkomen met mooie natuurwandelingen. De doorwerking kun je ervaren in het dagelijks leven. Zoals in je privéleven, op je werk en tijdens het uitoefenen van je eigen sport of wandelingen.

Mind-Walk is ontmoeten en ont-moeten. Dit kun je verwachten tijdens de trainingen:

  1. Mind-Walk meditatieve wandeltechnieken: verschillende wandelmeditaties of natuur (loop)meditaties;
  2. Mind-Walk beweegvormen: met invloeden uit oosterse en westerse beweegprincipes zoals yoga, tai chi en body training;
  3. Mind-Walk relax: meditaties, visualisaties, stress release oefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen;
  4. Mind-Walk mind: gedachten management, positieve gedachtenkracht, mindset, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling;
  5. Presents in the present. cadeautjes in het nu, kleine cadeautjes om oefeningen te bekrachtigen of als ankerpunt.

De Mind-Walk® basiscursus start deze herfst op zondag 24 oktober. Tijdens 10 buitentrainingen met verschillende thema’s, loop je jezelf naar balans onder begeleiding van een coach. Op zondag 24, zaterdag 30 oktober en zondag 7 7 november kun je instromen in deze cursus zolang er plek is. Iedere herfst en lente wordt er een basiscursus gegeven. Deze transformerende seizoenen ondersteunen de thema’s en persoonlijke ontwikkeling. Door het jaar heen worden er ook vervolgcursussen en workshops aangeboden.

Werk je liever op een yogamat aan je innerlijke stilte, fysieke en mentale kracht, souplesse en balans? Kies dan voor de wekelijkse yogalessen in d’Olde Karke te Echten. Op vrijdagochtend is nog plek in de les van 9.00 uur. Yoga is gericht op soepel bewegen, coördinatie en bewustwording. Bij regelmatige beoefening zul je meer ontspanning ervaren, yoga werkt stress regulerend.

Kennismaken of inschrijven? Bel, app of mail naar: Nienke Veurink, 06-18462721, groenkracht.drenthe@gmail.com. Zie www.groenkracht.nu voor meer informatie en contactgegevens. Groenkracht is ook aangesloten bij www.mind-walk.nl en www.buiten-yoga.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen