Amusement

Andries Mol kan moeilijk lezen en schrijven maar brengt wel zijn eerste roman ‘Verwaaid in de wind’ uit

Noordscheschut – Andries Mol (1960) uit Noordscheschut zit sinds zijn jeugd vol met verhalen. Op latere leeftijd heeft hij de moed gevonden korte stukjes te tonen aan anderen. Gesteund door enthousiaste lezers heeft hij de stap gezet in een eerste psychologische roman ‘Verwaaid in de wind’.

Dat Andries een doorzetter is om het boek te schrijven blijkt wel. De schrijver is namelijk dyslectisch en heeft moeite met lezen en schrijven. Vijf jaar is er over heen gegaan, maar maandag mag Andries vol trots aanwezig zijn bij zijn eerste boekpresentatie.

‘Verwaaid in de wind’

In ‘Verwaaid in de wind’ vertrouwt Andries Mol het bijzondere leven van Hans aan de lezer toe. Hans gaat gebukt onder het zware juk van zijn ouders en oudere broer. De enige die hem een arm om zijn schouder slaat in zijn zus Annie. Op het moment dat Hans voor het eerst naar school gaat, ontdekt hij dat er meer is dan slaag krijgen, gestraft worden, zonder eten naar bed gestuurd te worden. Hij krijgt zelfs vrienden.

Hans is net tien jaar als hij voor de zoveelste keer van huis vlucht. Daan, een robuuste man met een stoere motor met zijspan, neemt hem op in zijn huis. Heel langzaam verdwijnen Hans’ angsten.
Als de broer van Hans hem ernstig verwondt, is de maat vol. Er rest nog één weg: een rechtszaak. Vindt Hans de veilige haven die hij verdient?

Een indrukwekkend verhaal dat Andries Mol toevertrouwt aan de lezer. Het boek is vanaf dinsdag  verkrijgbaar bij bij cadeaushop ‘het Miniatuurtje’ aan Het Zwarte dijkje in Noordscheschut . Online nu al bij  uitgever Ambilicious en de diverse online boekhandels.

Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen