Algemeen

Webinar Aanstellen van een Vertrouwens Contact Persoon

Op dinsdag 26 januari a.s. van 19.30-21.00 uur organiseert Vrijwilligerscollege een webinar over het aanstellen van een VertrouwensContactPersoon (VCP).

Dit webinar wordt gegeven door Magda van der Wees van de NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Deze digitale training is bedoeld voor bestuurders/coördinatoren van vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties (stichtingen en verenigingen) waar nog geen VCP werkzaam is. Voor vertrouwenscontactpersonen zélf bestaat een specifieke training die later gegeven wordt.

 

Met het aanstellen van een VCP maak je als organisatie duidelijk dat je problemen rondom grensoverschrijdend gedrag serieus neemt.

Tijdens het webinar gaat Marga in op vragen als: wat doet een VCP precies en wie vraag je om die functie te vervullen. Aan welke functie-eisen moet iemand voldoen? Wat is het verschil in verantwoordelijkheden van een VCP en van een bestuur? Wat is het verschil tussen een VertrouwensContactPersoon en een Vertrouwenspersoon?

En wat kun je als bestuur/coördinator nog meer doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

 

Het advies aan bestuurders/coördinatoren die deel willen nemen aan het webinar, is om u met dit webinar te laten informeren over het belang van het aanstellen van een VCP. Vervolgens kunt u potentiële vertrouwenscontactpersonen benaderen en deze personen aanmelden voor de specifieke training vertrouwenscontactpersoon, zodat personen goed uitgerust deze functie kunnen uitvoeren.

 

We ontvangen graag uw aanmelding voor 21 januari a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl. U ontvangt dan van ons de link voor deelname aan het webinar. Dit kunt u thuis volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen