Algemeen

Unieke samenwerking VO-scholen en bedrijfsleven: gezamenlijke BWI-klas

Vanaf volgend schooljaar bestaat de 3de klas vmbo Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) zowel uit leerlingen van RSG Wolfsbos als van het Roelof van Echten College. Een unieke samenwerking tussen de twee VO-scholen en het bedrijfsleven. De leerlingen volgen de helft van de BWI-lessen namelijk bij Bouwmensen in Ruinen.

Belang van de leerling voorop
Petra Hummel van Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen is trots op de samenwerking tussen de beide VO-scholen en het bedrijfsleven. Zij vertelt: “Geweldig dat al onze inspanningen nu resulteren in een samenwerking waarbij het belang van de leerling voorop staat. Zo kunnen de leerlingen samen leren in de praktijk, ongeacht op welke school ze zitten.” De verwachting is dat de samengestelde BWI-klas volgend schooljaar uit zo’n 20 leerlingen zal bestaan. Deze leerlingen krijgen één hele dag in de week les bij Bouwmensen in Ruinen.  De lessen worden verzorgd door een BWI-docent van RSG Wolfsbos. En helemaal leuk is dat de leerlingen ook nog eens door Bouwmensen worden opgehaald en weer terug naar Hoogeveen worden gebracht.

Ruim aanbod keuzemodules voor vmbo-leerlingen
In het vierde en laatste jaar van de vmbo-opleiding, kunnen leerlingen in Hoogeveen kiezen uit 9 verschillende keuzemodules uit de richtingen Produceren, Installeren en Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (M&T) en BWI. Al sinds 2013 krijgen vmbo-leerlingen in de 4de klas van RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College de mogelijkheid om één ochtend in de week een techniekmodule te kiezen. Petra Hummel geeft aan: “Leerlingen zijn hier heel enthousiast over en vinden het een groot pluspunt dat ze zelf een module mogen kiezen die bij hen past en waar hun interesse ligt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen