Algemeen

RSG Wolfsbos trots op wiskunde-talenten

Niet alleen op school maar ook op nationaal en internationaal niveau worden leerlingen van RSG Wolfsbos uitgedaagd om hun wiskundige creativiteit te gebruiken. Zo heeft een team leerlingen meegedaan aan de nationale Wiskunde B-dag en richtte een ander team zich vol overgave op de internationale Wiskunde A-lympiade. Spannend was het zéker en tijdens de online prijsuitreiking werd eindelijk de verlossende uitslag bekend gemaakt.

Wiskunde B-dag
Docent Jan Mostert geeft aan: “Het is ontzettend leuk om leerlingen naast de lesstof ook op andere manieren uitdaging te kunnen bieden. De Wiskunde B-dag is een competitie voor leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo, die wiskunde B in hun pakket hebben. Leerlingen Mika van Walsum, Tim de Zwarte, Jesse van de Veen en Simon Fieten houden wel van wat extra uitdaging en zijn een dag aan de slag gegaan met een wiskundig vraagstuk. De nadruk ligt op de te gebruiken wiskunde, maar er wordt zeker ook een beroep gedaan op wiskundige creativiteit. Het vinden van patronen, kritisch beschouwen van modellen, logisch redeneren en argumenteren staan centraal in de opdracht. De jongens hebben ontzettend hun beste gedaan en het is zeker verdiend dat ze op de derde plaats zijn geëindigd. Heel knap want de concurrentie was sterk!”

Wiskunde A-lympiade

Ook docent Grieta de Vries is trots op de meiden die hebben meegedaan aan de Wiskunde A-lympiade. De Vries vertelt: “De Wiskunde A-lympiade is een internationale competitie voor leerlingen uit de bovenbouw havo/vwo, die wiskunde A in hun pakket hebben. Ook deze leerlingen werken in teams een dag aan het oplossen van een realistisch vraagstuk. Eline Moes, Esmee Knulst, Maud Russchen en Rosan van Schaik uit 6 vwo kregen de opdracht om de stad Amberhavn een advies te geven over de organisatie van een nieuw schansspringtoernooi met een originele twist. Ze zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan en werden uiteindelijk poulewinnaar van Noord-Nederland. Een geweldige prestatie, die ‘normaal gesproken’ zou hebben geleid tot een uitnodiging voor de internationale finale in Garderen. Helaas ging deze internationale finale dit jaar niet door in verband met corona. In plaats daarvan zijn er in elk deelnemend land nationale winnaars verkozen door de landelijke organisatie. In de landelijke uitslag is het team Wolfsbos ook als derde geëindigd achter teams uit Gouda (1ste) en Eindhoven (2de).”

Foto: RGS Wolfsbos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen