Algemeen

Roelof Online: unieke kennismaking tussen groep 8 en RvEC

Vanuit 525 woonkamers werd afgelopen vrijdagavond gekeken naar Roelof Online, het online event van het Roelof van Echten College (RvEC) voor groep 8-leerlingen en hun ouders. De gymzaal van locatie Voltastraat was omgetoverd tot een huiselijke studio. Hierin sprak oud-leerling en gastpresentator Tom Kikkert met docenten, mentoren en leerlingen van het RvEC. 
“Is het voor jullie ook bijzonder om het op deze manier te doen?”, vroeg Tom Kikkert aan Pidi Reitsma en Marjanne Deuzeman, beiden afdelingsleider in de onderbouw. Dat was het zeker, maar net als voorgaande jaren waren zij en de andere RvEC’ers vastbesloten om toekomstige leerlingen op een persoonlijke manier kennis te laten maken met het RvEC. Docenten gaven in online proeflessen een kijkje in hun vak. Zo konden de kijkers thuis yoghurt maken, leerden zij hun naam in het Grieks schrijven en werd er gedrumd met huis-, tuin- en keukenmiddelen.
Elkaar leren kennen
“Het blijft bijzonder, maar wat fijn dat we op deze manier jullie school kunnen leren kennen”, schreven ouders in één van de chatrooms op het online platform. In de chatrooms zaten afdelingsleiders, mentoren, docenten, leerlingen en medewerkers van het Expertisecentrum klaar om alle vragen van groep 8-scholieren en hun ouders te beantwoorden. Zij hadden heel wat vragen te beantwoorden, vertelt Pidi Reitsma: “Bijvoorbeeld over de gecombineerde brugklassen, de keuzevakken en het gymnasium. Die vragen kunnen mijn collega’s en ik natuurlijk beantwoorden, maar veel leuker is dat de leerlingen hun leeftijdsgenoten konden vertellen over hun ervaringen. Zo hebben we er samen een uniek event voor groep 8 van gemaakt!”
Roelof Adventure

In de eerste week van maart krijgt de ontmoeting tussen groep 8 en het RvEC hopelijk een bijzonder vervolg. “Dan hopen wij de Roelof Adventure te kunnen organiseren”, zegt Marjanne Deuzeman. “In kleine groepjes gaan groep 8-leerlingen dan op een bijzondere manier door de school. Onderweg maken ze leuke opdrachten en kunnen ze sfeer proeven in onze school. Wij kunnen niet wachten om hen te leren kennen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen