Algemeen

Resultaten buurtinterviews Pesse helder in beeld

Pesse – Namens De Smederijen werden in het najaar van 2020 59 bewoners uit Pesse geïnterviewd over het wonen in Pesse. Uit de gesprekken kwamen verschillende dromen, wensen en ideeën van bewoners. De resultaten zijn in een visuele plaat verwerkt en net voor kerstmis huis aan huis verspreid in Pesse. Deze praatplaat is ook te vinden op de website van Stichting Welzijnswerk.

 

De belangrijkste conclusies zijn dat veruit de meeste bewoners erg tevreden zijn over de buurt waarin zij wonen. De activiteiten in de buurt worden over het algemeen zeer gewaardeerd. Wensen zijn er vooral op het gebied van voorzieningen, verbondenheid in buurten waar veel verhuizingen plaatsvinden, verkeersveiligheid en onderhoud. Als suggesties werden o.a. een zwembad/pierebadje genoemd, maar ook een grotere sporthal, een speelplek voor jong en oud, meer winkels en het behouden van De Wenning.

 

Samen met het Smederijenteam zijn of gaan bewoners aan de slag om hun mooie dorp Pesse nog fijner te maken! Voor meer informatie of ondersteuning bij plannen die u voor uw eigen dorp heeft, is opbouwwerker Carla Eefting van Team Dorpen beschikbaar. Zij is bereikbaar via c.eefting@swwh.nl of telefonisch op 0528 278 855.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen