Algemeen

Provincie ondersteunt ondernemers bij verlenging terrasseizoen en verduurzaming terrasverwarming

Horecaondernemers met een terras in Drenthe kunnen vanaf 1 april 2021 gebruik maken van de subsidieregeling ‘Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten horeca Drenthe’. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2020. De horecaondernemers kunnen subsidie aanvragen voor 75% van de kosten voor het energiezuiniger en duurzamer maken van hun bestaande terrasverwarming en voor de aanschaf van elektrische warmtekussens tot een maximum van € 5.000,-.

 

De subsidieregeling is uitgewerkt in afstemming met Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Met de regeling wil de provincie horecaondernemers de mogelijkheid bieden om het terrasseizoen te verlengen en tegelijkertijd de terrasverwarming te verduurzamen. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra: “We hopen met deze regeling eigenlijk twee vliegen in één klap te slaan. We bieden ondernemers een steuntje in de rug in deze moeilijke tijd, zodat zij hun gasten langer op het terras kunnen ontvangen met warmtekussens en helpen ze met het verduurzamen van hun bestaande terrasverwarming.”

In totaal is er € 200.000 beschikbaar voor het verduurzamen en verlengen van het terrasseizoen. Horecaondernemers vragen de subsidie ‘Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten horeca Drenthe’ vanaf donderdag 1 april 2021 aan via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) www.snn.nl/WBZ2021.

Drenthe-dekens groot succes

Naast het openstellen van de subsidieregeling ‘Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten horeca Drenthe’ werd eerder al de mogelijkheid geboden aan horecaondernemers om gratis Drenthe-dekens aan te vragen. Provincie Drenthe werd overstelpt met aanvragen en bestelde een extra lading voor een tweede afhaalronde. Tijden de eerste afhaalronde werden maandag 22 maart ruim 7000 dekens afgehaald door ondernemers. De tweede rond is gepland op maandag 12 april. In totaal zijn 15.500 dekens aangevraagd. De gedeputeerden Henk Brink en Tjisse Stelpstra deelden maandag 22 maart de eerste dekens uit aan ondernemers op de afhaallocatie bij Van der Valk in Spier. Foto: Provincie Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen