Algemeen

Presentatie en aanbieding van de Landschapsbiografie De Hollandschevelden uitgesteld

De landschapsbiografie van het Veengebied in het zuidoosten van de gemeente Hoogeveen heeft onderzoeker/auteur Jeroen Wiersma afgerond onder supervisie van Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis Rijksuniversiteit Groningen. De besturen van de Plaatselijke Belangen Noordscheschut, Nieuwlande, Elim en Hollandscheveld hebben vorig jaar in samenwerking met de Brede Overleggroep Kleine Dorpen (BOKD) hiertoe de opdracht gegeven.

Deze besturen zijn er supertrots op dat het vroegere veengebied, Het Hollandscheveld, waartoe de genoemde dorpen behoren, nu op een wetenschappelijk verantwoorde manier is beschreven en zo prachtig in beeld is gebracht.

Dit mooie en leerzame boekwerk, dat voor iedereen makkelijk toegankelijk is, zou op 15 september aan de inwoners worden gepresenteerd en worden overhandigd aan Gedeputeerde Cees Bijl en Wethouder Jan Zwiers. Deze geplande bijeenkomst in Schoonhoven kan jammer genoeg niet doorgaan in verband met de nog steeds geldende coronamaatregelen.

In tegenstelling tot een eerdere publicatie zal de presentatie en de aanbieding aan de Gedeputeerde en de Wethouder nu plaatsvinden op dinsdag 26 oktober vanaf 19.30 uur in het restaurant van Schoonhoven. Het is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregel hoe deze manifestatie precies vorm gegeven kan worden. Zodra duidelijk is wat op 26 oktober mogelijk is zullen de besturen van de Plaatselijke Belangen dit kenbaar maken.

 De bijgevoegde foto is de winnende foto van de wedstrijd die vorig jaar in het kader van de Landschapsbiografie is gehouden. De winnaars waren toen Janita Kelly-van Dam en Paul Kelly. De foto is genomen tegenover camping De Wieken. Janita en Paul noemen dit stukje bos ‘Little Ireland’ omdat het hen doet denken aan het Ierse landschap met veel mos en varen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen