Algemeen

Levensvragen en zingeving: Workshop voor vrijwilligers en mantelzorgers op 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober van 19.30 tot 21.00 uur organiseert Vrijwilligerscollege een workshop voor vrijwilligers over levensvragen en zingeving. Geestelijk verzorger Wim Staal leidt de avond. Hij start met een korte inleiding over het werk van een geestelijk verzorger en gaat daarna in gesprek met aanwezigen over levensvragen en zingeving.

 

Corona heeft veel mensen even op ‘stop’ gezet. Als je tot stilstand komt, dan is het bijna onvermijdelijk dat je gaat nadenken over het leven. En dat roept vragen op.

Zin in je leven is ‘gewoon’ en tegelijk heel ‘bijzonder’. Dat merk je als jij ‘de zin’ kwijtraakt of iemand in jouw omgeving ‘de zin’ kwijtraakt. Bijvoorbeeld door ziekte, onzekerheid, verlies, onmacht, gevoel van onveiligheid, relatieproblemen of (religieuze) levensvragen.

 

Door corona zijn veel mensen gaan nadenken over de keuzes die ze gemaakt hebben, maar ook over de keuzes die ze (straks) weer kunnen maken. Bijvoorbeeld als het maatschappelijke leven weer op gang komt, wil ik dan wel weer vrijwilligerswerk doen? Of kies je er juist nu bewust voor om je in te zetten voor anderen omdat dat na de spannende coronaperiode zin aan jouw leven geeft?

 

De avond begint met een korte inleiding over het werk van een geestelijk verzorger: Wat doet een geestelijk verzorger? Wanneer schakel je een geestelijk verzorger in? Kunnen vrijwilligers en mantelzorgers rechtstreeks een geestelijk verzorger inschakelen?

Aansluitend gaat Wim Staal het gesprek aan met aanwezigen over actuele levensvragen. Deelnemers mogen actuele vragen bij aanmelding meesturen, dan maakt Wim een afweging welke vragen hij persoonlijk beantwoordt en welke vragen interessant zijn om in een groep aan de orde te laten komen.

 

Aanmelden kan tot 21 oktober a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen