Algemeen

Huus van de Taol lanceert Drentse sprekersbaank

Omdat het niet altijd eenvoudig is om een Drentstalige spreker te vinden voor een huwelijk, uitvaart of andere bijeenkomst komt streektaalorganisatie het Huus van de Taol met een Drentse sprekersbaank. Zo kunnen bezoekers van de website nu in één overzicht zien welke sprekers er zijn en wat hun specialisatie is.

Op dit moment staan er 19 sprekers op, maar iedereen die actief is als Drentstalig spreker kan zich melden bij het Huus van de Taol om ook opgenomen te worden in de sprekersbaank.

Voor de streektaalorganisatie was het een logische keuze om wat ruimte vrij te maken voor Drentstalige sprekers. Directeur Renate Snoeijing: “Nu is er één plek waar je zoeken kunt naar een Drentstalige spreker, dat scheelt de zoeker een hoop tijd.”

Een vermelding op de sprekersbaank is gratis, de contacten tussen zoeker en spreker verlopen zonder tussenkomst van het Huus van de Taol. Sprekers leveren zelf hun tekst aan en zijn daardoor zelf verantwoordelijk voor de verstrekte informatie.
Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen