Algemeen

Herinrichting Middenveldweg in Hoogeveen begint 23 augustus

De aanbesteding van de herinrichting van de Middenveldweg is afgerond. Het werk is gegund aan het aannemingsbedrijf NTP in Hattem. De aannemer begint 23 augustus met de herinrichting. Volgens de gunstigste planning is het karwei einde van het jaar geklaard. Het kan iets uitlopen naar begin volgend jaar. Momenteel wordt er ter plekke al een en ander voorbereid, maar daar merkt het doorgaande verkeer niets van.

De gemeente kan zich deze reconstructie veroorloven, omdat het Rijk en de provincie 75 procent van de kosten voor hun rekening nemen in de vorm van subsidies en uitkeringen. ‘Zo’n hoge bijdrage is bijzonder. We zitten nu voor een dubbeltje op de eerste rang. Deze kans konden we niet laten lopen. We hadden de vervanging van de verkeerslichten op de kruising van de Toldijk al een paar keer doorgeschoven’, zegt wethouder Derk Reneman.

‘Turborotonde’
De Middenveldweg in Hoogeveen wordt op drie punten heringericht. De kruising met de Toldijk krijgt nieuwe stoplichten. De huidige stoplichten zijn sterk verouderd. Op de op- en afritten van de A28 bij Hoogeveen-Noord/Fluitenberg komen twee rotondes. Deze rotondes gaan ervoor zorgen dat verkeer gemakkelijker op de Middenveldweg kan komen. Er komt ook een rotonde op de kruising met De Stroom, die nu nog stoplichten heeft. Dat wordt een ‘turbo-rotonde’. Deze heeft extra banen, waardoor het recht doorgaande verkeer veel sneller kan doorstromen dan op een gewone rotonde.

Verkeer liep vast
De herinrichting is hard nodig. Door de drukte tijdens de ochtendspits komt het verkeer vaak al op de afslag Fluitenberg vast te staan. Dat wordt veroorzaakt door de stoplichten op de kruising met De Stroom.

Youtube
Op het youtubekanaal van de gemeente staan twee filmpjes over het project: update van het project herinrichting Middenveldweg en tijdens een autorit nemen wij u mee wat er wordt aangepast . Heeft u vragen? Die kunt u mailen naar middenveldweg@ntp.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen