Algemeen

Glasvezel in Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut en Tiendeveen

Goed nieuws voor de inwoners van Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut,  Tiendeveen en het buitengebied. Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Inwoners van de dorpen en het buitengebied van de gemeente Hoogeveen, die zich nog niet hebben aangemeld voor glasvezel, maar alsnog mee willen doen, kunnen zich nog tot 17 december 2021, zonder extra kosten, aanmelden via gavoorglasvezel.nl. De voorbereiding van de bouw, het schouwen, start volgende week in Noordscheschut.

Aanmelden zonder extra kosten kan nog tot 17 december 2021

Wethouder Jan Zwiers: “We kunnen voor wonen, werken en zorg de toekomst in”

“Dit is goed nieuws voor Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut,  Tiendeveen en het buitengebied. Met de aanleg van glasvezel krijgen we die goede infrastructuur, die het mogelijk maakt dat we voor wonen, werken en zorg ook in de dorpen en in het buitengebied van Hoogeveen, de toekomst in kunnen gaan” zegt wethouder Jan Zwiers van de gemeente Hoogeveen. “Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is om over stabiel en snel internet te beschikken. Bijvoorbeeld om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden. Glasvezel kan daarvoor veel voordelen bieden.

We zijn dan ook blij dat inwoners langer de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven. We hebben goede afspraken gemaakt met RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk over de kwaliteit van de aanleg. Wat ons betreft kunnen we starten.”

Lokale inzet onmisbaar
Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Direct na de start van de campagne is er veel werk verzet in Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut,  Tiendeveen en het buitengebied, om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Dorpsraden, ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben zich enthousiast ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want mede daardoor ontstond er direct een mooie sprint in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd te kunnen melden dat de dorpen en het buitengebied van Hoogeveen zich verzekerd hebben van de komst van glasvezel!”

 Glasvezelaansluiting voor alle woningen in de kernen
Alle woningen in de kernen krijgen de mogelijkheid voor een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Gezien het animo voor glasvezel in Elim, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Tiendeveen willen RENDO Fiber en DELTA Fiber Netwerk iedere woning in de kernen een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereiden zij alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. De aansluiting is geheel vrijblijvend. Met een glasvezelaansluiting in de woning is de bewoner alvast aangesloten op het glasvezelnetwerk en kan de bewoner op elk moment overstappen naar glasvezel. Bewoners kunnen pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten.

In het buitengebied worden alleen de woningen aangesloten waarvan de bewoners een abonnement hebben afgesloten.

Bewoners van zowel de kernen als van het buitengebied, die nog graag mee willen doen kunnen zich nog tot 17 december 2021, zonder extra kosten, aanmelden via gavoorglasvezel.nl. Daarnaast profiteren zij nog van een scherp welkomstaanbod!

 De aannemer komt langs

Volgende week start aannemer Van Gelder Telecom de woningschouw in Noordscheschut. Dit betekent dat de aannemer langskomt om te kijken waar de aansluiting het beste in de woning kan worden geplaatst. Na Noordscheschut volgt de woningschouw in de andere dorpen en linten. In januari start de aannemer met de eerste graafwerkzaamheden in Noordscheschut. Daarna gaan de graafploegen door in de andere dorpen en linten. Voordat de aannemer begint met graven, worden alle huishoudens hierover geïnformeerd. De totale aanleg neemt naar verwachting een jaar in beslag. Dit betekent dat eind 2022 alle klanten het glasvezelkastje in hun woning hebben. Daarna activeert de telecomaanbieder de verbinding en kunnen klanten gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

 Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws, de planning en de werkzaamheden.

Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen