Algemeen

Gemeente Hoogeveen in gesprek met professionals over sociaal beleid

De uitgaven aan jeugdhulp, wmo en participatiewet waren jarenlang veel hoger dan de inkomsten die gemeente Hoogeveen van het Rijk ontvangt. Gemeenteraad en college vinden het belangrijk dat iedereen meedoet in gemeente Hoogeveen.

Inwoners hebben de regie over hun eigen leven, zijn zelfredzaam en helpen elkaar. De gemeente wil er nu én in de toekomst zijn voor die mensen die het zelf echt niet redden.

Samen stap voor stap naar een financieel gezond Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen wil de komende jaren stap voor stap financieel gezond worden. Een nieuwe aanpak van de sociale onderwerpen is daarin een belangrijke stap. Deze nieuwe aanpak, ook wel herontwerp van het sociaal domein genoemd, kan en wil de gemeente niet alleen doen. De sociale onderwerpen zijn daarvoor te belangrijk en dus nodigt de gemeente belangrijke partners uit om mee te denken en praten. Het college gaat praten met professionals die werkzaam zijn in het sociale veld, zoals huisartsen, hulpverleners en zorgverleners. Wat vinden zij belangrijk voor de sociale onderwerpen en de opgave op het gebied van gezondheid? Wat zou de gemeente moeten doen? Of juist niet?

In april en mei vinden deze gesprekken met zorgprofessionals online plaats. Voor de zomer volgt er ook nog een onlinegesprek met inwoners. Zodra de datum van het gesprek met inwoners bekend is, volgt een oproep om u hiervoor aan te melden. Bent u zorgprofessional en wilt u meepraten op 15 en 22 april of 26 april en 10 mei? Meld u dan aan door een mail te sturen naar info@hoogeveen.nl met als onderwerp: herontwerp sociaal domein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen