Algemeen

Gemeente en Fieten Olie verkennen ontwikkeling zuidelijk deel Riegmeer

De gemeente Hoogeveen en Fieten Olie hebben een intentieovereenkomst afgesloten over de ontwikkeling van het zuidelijk deel van Riegmeer, omdat zowel de gemeente Hoogeveen als Fieten hier gronden in eigendom hebben en deze willen ontwikkelen.

De overeenkomst betreft enerzijds een onderzoeksfase waarin de partijen onderzoeken hoe de gronden van Fieten – als onderdeel van de ontwikkeling van het zuidelijk deel van Riegmeer – op termijn ontwikkeld kunnen worden. Anderzijds gaat de overeenkomst in op de bouw van bedrijfsloodsen op de gronden van Fieten Olie. Het bedrijf heeft hiervoor onlangs een omgevingsvergunning verkregen.

Bouw nieuwe loods

Fieten Olie wil op korte termijn starten met de bouw van de eerste loods. Deze wordt ontsloten via een tijdelijke uitweg op de Riegshoogtendijk die niet geschikt is voor de ontsluiting van de andere nog te bouwen loodsen. In de intentieovereenkomst hebben gemeente en Fieten daarom vastgelegd dat er gewerkt wordt aan een deugdelijke ontsluiting, zodat na realisatie daarvan de bouw van de andere loodsen kan starten. De partijen onderzoeken hoe die ontsluiting, in samenhang met de ontwikkeling van het zuidelijk deel van Riegmeer, gerealiseerd kan worden.

Goede invulling van het gebied

Wethouder Jan Zwiers: ‘We zijn blij dat een lokale ondernemer kansen ziet voor de ontwikkeling van het zuidelijk deel van Riegmeer. We stimuleren dat graag omdat juist lokale en langdurige betrokkenheid kansen biedt voor samenwerking en een kwalitatief goede invulling van het gebied.’ Richard Fieten van Fieten Olie is blij met de ontwikkeling: ‘We kunnen nu werken aan het behoud en de uitbreiding van ons bedrijf op de plaats waar 86 jaar geleden opa Fieten is gestart.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen