Caucasian girl using digital tablet on staircase
Algemeen

Een Bereslimfeestje in Bibliotheek Hoogeveen

Speciaal voor de Hoogeveense kinderen thuis en op de kinderopvang zijn onlangs tien prentenboeken geanimeerd. Reden voor een feestje natuurlijk! Op 22 november komen de kinderen van Spelerwijs Hoogeveen en van Stichting Prokino daarom langs in de Bibliotheek. Zij worden verwelkomd door schrijfster Marjet Huiberts en illustrator Iris Deppe.

 

Het belooft een gezellige middag te worden. Marjet en Iris lezen voor, er wordt informatie gegeven over digitale prentenboeken en er is uiteraard ook ruimte om lekker te spelen.

Wat zijn digitale prentenboeken?

Digitale prentenboeken zijn animaties van bestaande, bekende prentenboeken, voor kinderen van 2 tot 7 jaar.  De prentenboeken zijn tot leven gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een goede vertelstem. Dankzij een subsidie van Tel mee met taal zijn tien titels gedigitaliseerd door Bereslim, de nummer 1 aanbieder van digitale prentenboeken.

 

Digitale prentenboeken stimuleren spelenderwijs de taalontwikkeling van kinderen doordat ze de woordenschat en het taalbegrip vergroten. 15 minuten BereslimmeBoeken kijken per dag zorgt voor 1000 nieuwe woorden per jaar! De BereslimmeBoeken brengen moeilijke of nieuwe woorden in beeld, laten de verhaalopbouw goed zien en er worden vragen gesteld die zorgen voor meer woord- en verhaalbegrip.

 

Samenwerking met de Kinderopvang

Sinds jaren verzorgt Bibliotheek Hoogeveen voorleescollecties voor de kinderopvanglocaties. Voorlezen en praten over verhalen stimuleert de taalontwikkeling van de peuters.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen