Algemeen

De wereld kleurt oranje

Geen WK voetbal, geen Koningsdag, maar de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dat is de reden dat oranje vlaggen gehesen worden en gebouwen oranje kleuren. In meer dan 90 landen wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen.

Ook dit jaar wordt er in Hoogeveen aandacht besteed aan geweld tegen vrouwen via de actie Orange the World. Soroptimistclub De Reestlanden doet dit in samenwerking met gemeente Hoogeveen en andere partners. Het thema van dit jaar is: ‘Ik ben #medestander. Jij ook?’ Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen helpen om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen.

Donderdagmiddag heeft wethouder Janita Tabak de Orange the World vlag voor het Raadhuis gehesen. Ook De Tamboer en het Alfa-College kleuren oranje en de fonteinen op het Kruis. Op straat ziet u straks oranje handjes van de Soroptimistclub, alles om aandacht te vragen voor Orange the World. Meer informatie op www.orangetheworld.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen